Her finder du CBS på Folkemødet 2017

Når Folkemødet samler landets beslutningstagere på Bornholm, deltager CBS i over 20 debatter. De handler om alt fra grøn energiproduktion, frivilligt arbejde, begrebet robusthed til bankernes fremtid og robotter. Få her et overblik.

06/06/2017

Folketmødet 2016

Folkemødet 2016
Foto: Joshua Tree Photography

CBS-forskere rykker ud af campusbygningerne og ind på Bornholm, når et mylder af politikere, interesseorganisationer og nysgerrige borgere samles til det årlige Folkemøde over en weekend.

Folkemødet skal styrke demokratiet og dialogen i Danmark, lyder det på Folkemødets hjemmeside. Sidste år toppede deltagelsen lørdag, hvor 40.000 mennesker havde besøgt mødet i løbet af én dag. I år foregår mødet fra torsdag den 15. juni frem til søndag den 18. juni.

Få et overblik over de 22 arrangementer, CBS medvirker i:

CBS holder jubilæumsreception
Den 16. juni kl. 20:00-22:00 hos Brandstationens Eventtelt koordinat B1
I anledning af CBS’ 100-års jubilæum inviterer CBS til en jubilæumsreception. Kom og hør om CBS’ første 100 år, og vær med til at fejre CBS.
 
Kl. 20:00 - Rektor Per Holten-Andersen byder velkommen
Kl. 20:10 - CBS gennem 100 år v/ lektor Anders Ravn Sørensen, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi.


Paneldebat: Er robusthed opskriften på et godt arbejdsmiljø?
Den 17. juni 11:45 - 12:45 hos A20 Arbejdsmiljø Loungen - Danchells Anlæg
Mange danske arbejdspladser efterspørger robuste ansatte. Robusthed kan være et svar på spørgsmålet om, hvordan arbejdspladser og deres ansatte kan modstå den stigende bølge af forandringer. Men kan vi overhovedet bruge robusthed til at forbedre trivslen? Kan robusthed forhindre stress? Og er det de ansattes manglende evne til at stå imod, eller er det organiseringen af arbejdet, der er den største udfordring i forhold til trivslen? Hør hvordan Gentofte Kommune har arbejdet med at skabe bedre velfærd for færre ressourcer og samtidig at sikre medarbejdernes arbejdsmiljø. Deltag i debatten med Majbrit Berlau, formand Dansk Socialrådgiverforening, Frank E. Andersen, kommunaldirektør Gentofte Kommune, og Ole Fogh Kirkeby, professor emeritus ved CBS.


Ole Bjergs nye bog: Vores penge i vores bank
Den 17. juni 16:30 - 17:15 hos G29 Gode Penge - Allinge Havn, inder- og ydermole
Ole Bjerg, lektor på Copenhagen Business School, er forfatteren til bogen Gode Penge og fortæller om sin nye bog Vores penge i vores bank. Der vil være åbent for spørgsmål og debat bagefter.


Velfærdssamfundets fodsoldater går ned med stress
Den 15. juni 13:30 - 14:30 hos L5 Akademikernes Hus – Kirkepladsen
Adjungeret professor ved CBS Steen Hildebrandt vil være med til at debattere den forværring, der ses i det psykiske arbejdsmiljø og hvad, der skal gøres, hvis kursen skal ændres. Debatdeltagere: Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykologforening, Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, Christian Juhl, MF, Enhedslisten og Sofie Nilsson (moderator), forhandlingsdirektør for Akademikerne.


Kan djøferne nok?
Den 15. juni 15:00 – 16:00 hos L28 Grønbechs Hotel - Haveteatret - Kirkepladsen
Per Holten-Andersen, rektor på CBS, vil debattere hvordan djøferne i fremtiden kan være bidragende og konkurrencedygtige i den offentlige sektor. Det gør han sammen med Michael Dithmer, Departementschef, Erhvervsministeriet, Lisbeth Binderup, Kommunaldirektør, Skanderborg Kommune og Sara Vergo, Formand for Djøf Offentlig, Djøf.


Tillykke med de 100 år – velkommen på fattiggården
Den 16. juni 09:45 – 10:45 hos F20 Skurvognen - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Børn, der fødes i dag, kan med stor sandsynlighed fejre 100 års fødselsdag. Levetiden fortsætter med at stige, men sparer vi tilstrækkeligt op til, at vi som pensionister kan opretholde samme levestandard? Det debatterer Svend Erik Hougard Jensen, professor på CBS sammen med Michael Teit Nielsen, vicedirektør, Ældresagen, Anne Seiersen, underdirektør, Forsikring & Pension, Jacob Jensen, finansordfører, Venstre og Cecilie Beck, moderator.


Energikommissionen – ambitiøse og/eller realistiske mål?
Den 16. juni 10:30 – 11:30 hos A18 Policy Group - Danchells Anlæg
Peter Møllgaard, professor på CBS og medlem af Energikommissionen, debatterer politikernes forhandling om en forestående ny energipolitik, som skal række frem mod 2030. Det vil blandt andet debatteres, hvordan Danmark i fremtiden fortsat kan være førende inden for produktionen af grøn energi. Andre debatdeltagere: Søren Egge Rasmussen, politiker, Enhedslisten, Christian Rabjerg Madsen, politiker, Socialdemokratiet og Niels Buus Kristensen, yransportøkonom, Klimarådet.


Bankerne – the next Kodak moment?
Den 16. juni 12:00 – 13:00 hos H15 IværksætterSkibet - Bådpladser
Danmark er et sandt bankland. Vi har 100 banker med knap 40.000 ansatte, der hver dag hjælper virksomheder og private med lån, overførsler, betalinger, formueforvaltning mv. Er billedet det samme om 10 år? Kodak var markedsledende inden for fotografisk film i over 100 år, men blev på knap 10 år knækket af digitaliseringen (”The Kodak Moment”). Flere økonomer spår, at det vil gå bankerne lige vidt, hvis de ikke tilpasser sig digitaliseringen tids nok. Det debatterer Mark Højgaard, direktør for Coinify og Jan Damsgaard, professor, CBS.


Myter og muligheder - ledelse og styring til debat
Den 16. juni 13:00 - 14:00
Studieleder for Master of Public Governance og professor mso Anne Reff Pedersen vil ordstyrer i en debat, der er arrangeret af KL. Overskriften på debatten er: Myter og muligheder - ledelse og styring til debat.


Bæredygtig ledelse 2030
Den 16. juni 14:30 - 15:15 hos L5 Akademikernes Hus - Kirkepladsen
FNs 17 Verdensmål sætter konkrete rammer for fremtidens bæredygtige samfund. Det er for en stor del ledernes indsats og indflydelse, der skal udvikle det offentlige og private Danmark til at imødegå de 17 verdensmål før 2030. Det ansvar stiller helt anderledes og afgørende helhedsorienterede og etiske krav til nutidens ledere. Det debatterer Ole Fogh Kirkeby, ledelsesfilosof og professor emeritus, CBS, Roxana Kia, ledelsescoach hos Roxana Kia, Lars Lundbye, strategikonsulent hos CEO – Blue Skies Ventures, Lars Quistgaard, formand, akademikerne.


Nyeste tendenser inden for robot-teknologi
Den 16. juni 15:00 - 15:55 hos L8 Tænketanken - Kirkepladsen
Hvorfor kun lave papirarbejde og administration mellem 8 og 16? Der findes i dag it-systemer, også kaldet ’robotics’, der løser både simple og komplicerede administrative opgaver 24/7, så længe opgaven kan sættes på formel. Men mister vi jobs, når robotterne kommer? Kan man stole på robotter? Og hvad gør man, hvis robotten laver fejl? Det debatterer bl.a. Jonas Groes, executive director, EY, Jan Damsgaard, professor, CBS, Kim Simonsen, formand, HK, Lars Frelle-Petersen, direktør, Digitaliseringsstyrelsen.


Copenhagen Science Slam
Den 16. juni 16:30 - 17:30 hos L18 Gæstgiveren - Kirkepladsen
Gå ikke glip af Copenhagen Science Slam, når tre topforskere dyster med Lasse Rimmer som kampleder. Tørre forelæsninger er fortid. Publikum afsiger dommen, så forvent en festlig og interessant eftermiddag. Læg vejen forbi Politiken og Gæstgiverens Krostue og bliv opdateret på den nyeste forskning, når topforskerne Sara Louise Muhr, Department of Organization, CBS, Sabrina Vitting-Seerup, Institut for Kunst og Kulturvidenskab, KU, Thomas Bolander, Institut for Matematik og Computer Science, DTU duellerer på formidlingsevner til Copenhagen Science Slam.


Civilsamfundet - for uorganiseret og derfor magtesløst?
Den 16. juni 17:30 - 19:00 hos E21 Det Globale Telt - Kampeløkke Havn
En række aktører stilles det samme spørgsmål: Er foreningslivet for uorganiseret til at få egentlig magt og indflydelse – eller for ”velorganiseret”, instrumentaliseret og bureaukratisk? Uanset – hvad er vejen frem? Dette debatterer bl.a. Morten E G Jørgensen, generalsekretær, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Vibe Klarup Voetmann, forkvinde, Frivilligrådet, Tim Whyte, generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke og Christiane Mossin, forsker, CBS.

Fonde for samfundet
Den 17. juni 08:30 - 09:30 hos L28 Grønbechs Hotel - Haveteatret – Kirkepladsen
De seneste år er der sket en opblomstring i den danske fondshave. Gamle fonde har fået ny energi; nye spirer op, og fondene stråler af selvtillid, ambition og gåpåmod. Men hvordan påvirker fondenes lynvækst den gamle, offentlige køkkenhave? Altinget og Tænketanken DEA åbner for debatten om forholdet mellem de frembrusende fonde og den gode gamle stat. Er det i orden, at fondene frit og egenrådigt vælger, hvilke områder i samfundet de ønsker at gøde? Og hvad sker der, når fondene går ind på områder, som staten ellers har varetaget? Moderator er professor Anker Brink Lund fra Center for Civilsamfundsstudier ved CBS.


Populisme, meningsbobler og det postfaktuelle samfund
Den 17. juni 09:30 - 10:00 hos A25 Danchells Anlæg Eventtelt - Danchells Anlæg
Hvad er universiteternes og eksperternes udfordringer og rolle i et samfund, der i høj grad præges af "fake news"? Hvad skal eksperter og universiteterne gøre for igen at kunne bidrage med uafhængig viden i en tid, hvor ekspert sidestilles med elite - og ofte i et ikke særligt positivt lys? Det debatterer Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen, Vincent Hendricks, Center for Boblestudier, Jannik Schack, politisk chef, Tænketanken DEA og Per Holten-Andersen, rektor, CBS.


Forsvar for anstændigheden, ordentligheden og etikken
Den 17. juni 10:30 - 11:00 hos J18 Anbragte og udsatte børn i DK – Kæmpestranden
Institutioner er blevet lukket eller lagt sammen med andre institutioner i håbet om, at noget blev billigere. I en del kommuner bliver børn flyttet fra en institution til en billigere løsning, når det går bedre med barnet: Væk fra det kendte, væk fra de mennesker, de har dannet relationer til. I disse økonomi og evidenstider kan man spørge sig selv: Hvordan kan anstændigheden, ordentligheden og etikken bevares i krydsfeltet mellem økonomistyring, barndomsret, value for money, menneskelighed og faglighed? Fra CBS deltager ledelsesfilosof og professor emeritus Ole Fogh Kirkeby.


Sociale investeringer – fokus på resultat og effektiv indsats
Den 17. juni 11:30 - 12:45 hos F20 Skurvognen - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Nye samarbejdsmodeller og investeringsprogrammer skal skabe bedre offentlige investeringer. Det debatterer Lars Jannick Johansen, direktør, Den Sociale Kapitalfond, Torben Hartz, leder af Infrastructure Advisory, EY, Sigge Winther Nielsen, moderator, Bjarne Pedersen, kommunaldirektør, Rudersdal Kommune, Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, PensionDanmark og Christina D. Tvarnø, professor, CBS.


Betaler gode gerninger sig?
Den 17. juni 12:00 - 13:00 hos L21 Tænketanken Cevea, Granittens Gård - Allinge Havn, inder- og ydermole
Effektmåling og værdisættelse af ressourcer, opgaver og indsatser har længe været en fast del af værktøjskassen i private virksomheder og i offentlige institutioner – en tendens, der indtil for få år siden ikke inkluderede det frivillige arbejde i civilsamfundet. Den tid er forbi. I dag oplever de frivillige foreninger i højere grad at skulle dokumentere værdien af deres arbejde for at sikre sig den fornødne finansiering. Det udfordrer de frivillige organisationer. Hvad betyder det for de frivillige organisationer, at deres arbejde nu og i fremtiden i højere grad skal kunne måles og dokumenteres? Og hvad gør det ved de frivilliges opgaver, rammer og motivation? Fra CBS deltager professor Anker Brinch Lund.


Er vi klar til et moderne filosofikum?
Den 17. juni 13:30 - 14:15 hos G25 Københavns Universitet - Allinge Havn, inder- og ydermole
Ministeren har talt. Universiteterne skal have et moderne filosofikum. Men hvad skal det indeholde? Uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, har blæst til kamp for mere dannelse, fordybelse og kritisk sans. Vi skal som samfund have et fælles fundament at stå på, og derfor vil han indføre et moderne filosofikum på de videregående uddannelser. Kom og hør tre af landets universitetsrektorer, bl.a. Per Holten Andersen, studerende og uddannelses- og forskningsministeren debattere dannelsesbegrebet og kom med input til ministerens videre arbejde. Ordstyrer er Maja Horst, institutleder på Medier, Erkendelse og Formidling, KU.


Economic man eller socialt dyr?
Den 17. juni 13:30 - 14:30 hos L21 Tænketanken Cevea, Granittens Gård - Allinge Havn, inder- og ydermole
Finansministeriets regnemodeller antager, at mennesket er rationelt og vil arbejde mere, hvis det får skattelettelser, ligesom de arbejdsløse vil gøre mere for at finde arbejde, hvis de sættes ned i ydelse. Kan vi regne med, at mennesket som hovedregel reagerer rationelt? Og hvad betyder regnemodellernes menneskesyn for den politik, der bliver ført på Christiansborg? Det debatterer Eva Secher Mathiasen, Formand, Dansk psykologforening, Niels Fuglsang, erhvervs-ph.d. ved Cevea og CBS, Peter Hummelgaard, folketingsmedlem for Socialdemokratiet og Steen Bocian, cheføkonom, Dansk Erhverv.


Energikommissionen til eksamen - bestået eller dumpet?
Den 17. juni 14:00 - 15:00 hos B12 Energinet.dk - Nordlandspladsen
Energikommissionen er færdig med sit arbejde, og har afleveret sine anbefalinger til politikerne. Anbefalingerne er blandt andet, at fremtidens energipolitik skal være mere international og markedsbaseret. Men er Energikommissionens rapport egentligt brugbar, eller kan den lige så godt blive lagt i skuffen? Er der substans bag de mange gode hensigter? Stoler kommissionen for blindt på markedet? Og hvorfor er naturgassen kun blevet en parentes i den samlede rapport? Det er blot nogle af spørgsmålene, når Energikommissionen, repræsenteret ved Peter Mølgaard, CBS, kommer i den varme stol.


Fra international studerende til dansk arbejdskraft
Den 17. juni 15:00 - 16:00 hos A25 Danchells Anlæg Eventtelt - Danchells Anlæg
I Danmark er vi gode til at tiltrække internationale studerende til danske uddannelsesinstitutioner. Men hvordan kan vi få flere af dem til at tage en tur forbi det danske arbejdsmarked, i stedet for blot at vende hjem, når deres uddannelse er slut? Og hvem har ansvaret for at eksponere de internationale studerende for det danske arbejdsmarked? Er det uddannelsesinstitutionerne, som har den tætte relation til de studerende? Er det virksomhederne, som jo i sidste ende vil nyde godt af adgangen til internationale talenter. Eller er det de internationale studerende selv? De spørgsmål, og mange flere stiller Tænketanken DEA, CBS repræsenteret ved rektor Per Holten-Andersen og Mercuri Urval til de danske uddannelsesinstitutioner, virksomheder og de internationale studerende selv.

Er fremtidens landsbyer stadig Danmarks DNA?
Den 18. juni 10:15 - 11:30 hos A46 Landdistrikternes Fællesskab - Danchells Anlæg
30 visionære forskere, landsbyildsjæle og landsbyudviklere har hver vovet at komme med deres bud på, hvordan fremtidens landsbyer kunne tage sig ud, og hvilken betydning de fortsat kan have for Danmarks sammenhængskraft. Selskab for Fremtidsforskning sætter med denne debat fokus på de små lokalsamfund i Udkantsdanmark. Mange steder affolkes de og sygner hen. Holder Danmark til det? Skal vi lade globaliseringen hærge eller er der andre ønsktværdige veje der kan vælges? Selskab for Fremtidsforskning tror på, at den bedste måde at forudse fremtiden på er ved at skabe den selv. Spørgsmålet er, om det er en naiv tro, når det drejer sig om udkantens landsbyer. Ekstern lektor ved CBS Lise Lyck deltager i debatten.  

For flere informationer kontakt:
Presseansvarlig ved CBS Mikael Koldby

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 08/10/2019