Karrieresimulator

Hvad er man egentlig værd som studerende?

27/01/2005

Hvad er man egentlig værd som studerende? Hvordan ruster man sig optimalt til erhvervslivets krav? Og hvordan bruger man både sin faglighed og sine personlige kompetencer til at planlægge og fremfor alt virkeliggøre sine karriereønsker?

Stort kompetenceudviklende seminar på CBS sætter fokus på de studerendes kompetencer med rollespil, stress, cases og kontant og ærlig feedback. Forhold, der afspejler virkelighedens verden, hvor jobsøgning ikke kun er et spørgsmål om at få en stilling, hvor jobbeskrivelsen er fastlagt på forhånd – men hvor det i høj også handler om at skabe behov hos virksomheden, som de endnu ikke selv har fået øje på.

"CBS har et stort ønske om at lære sin studerende, at de kan påvirke deres egen karriere i fremtiden" siger karriererådgiver Finn Kjerulff-Hansen.

Præcis som i virkelighedens verden

"Mange studerende tror, at de har svaret på forhånd, når de skal ud i erhvervslivet, at de ved, hvordan virksomhederne tænker, hvad de har brug for, og hvad de selv står for – men nej, det er kun den halve sandhed. Og det er præcis dét, vi gerne vil vise dem i denne karrieresimulator. Her stresses de studerende ved kun at have 60% af oplysningerne om casen og langsomt nedbrydes deres indgroede forestillinger om erhvervslivet. Det er hensigten, at den studerende til sidst sidder tilbage med den kraftfulde essens af, hvad der gør dem specielle, og hvordan de proaktivt kan medvirke til jobskabelsen. For i sidste ende handler det hele om selvtillid. At tro på, at man gør en forskel", slutter Finn Kjerulff-Hansen.

Det første seminar i rækken tager fat i studerende og dimittender på CBS’ overbygnings-uddannelse cand.ling.merc. i Kommunikation og Formidling

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 18/04/2005