Kan forskning se sådan ud?
Samfundsforsker eksperimenterer med form og farver
CBS satser i disse år stærkt på international publicering, men det kan ikke stå alene. Forskning skal selvfølgelig formidles gennem bøger, artikler og foredrag, men nu går samfundsforsker Maja Horst også nye veje.
Hun har indgået et utraditionelt samarbejde med rumdesigner Birte Dalsgård, og resultatet er en 30 kvadratmeter stor installation, der bliver vist frem for offentligheden i forbindelse med Forskningens Døgn fredag den 27. april. Installationen fortæller om danskernes holdninger til stamcelleforskning og ny teknologi, men det foregår med flere billeder end ord.
Moralske dilemmaer
Maja Horst forsøger ikke alene at fortælle om forskning på en ny måde. Hun forsøger også at få folk til at indgå aktivt i debatten, så snart de træder indenfor i installationen. Det handler om at være i dialog med folk undervejs i forskningsprocessen.
- Gravide kan vælge drengefostre fra. Det er det seneste skud på stammen i rækken af moralske dilemmaer og spørgsmål, som forskning og ny teknologi stiller det danske samfund overfor. Ofte bliver spørgsmålet dog først stillet, når teknologien er udviklet, og svaret enten kan være et ja eller et nej. Det betyder, at debatten ofte bliver meget polariseret og ikke særlig konstruktiv, mener Maja Horst.
Det er netop tanken om at være i dialog med folk, der er baggrunden for eksperimentet med forskningskommunikation. Installationen er finansieret af forskningsrådet og skal præsenteres for offentligheden fredag d. 27. april i forbindelse med Forskningens Døgn.
Forskningens Døgn løber af stablen den 27.-28. april og CBS deltager med flere aktiviteter. Du kan chatte med nogle af Danmarks mest anerkendte eksperter via vores hjemmeside og stille dem spørgsmål om ledelse, boligøkonomi, finansiering og privatøkonomi. Du kan også teste robotter, som studerende og forskere på Institut for Informatik står bag.