Erhvervsledere skal lære at tale ordentligt

- CBS medarrangør af konference om retorik i erhvervslivet.

10/09/2007

Erhvervsledere skal lære at tale ordentligt

Den 20. november 2007 afholder CBS, Dansk Erhverv, Jyllands-Posten og den retoriske rådgivningsvirksomhed Rhetor konferencen Retorik.biz om retorik i dansk erhvervsliv. Her vil man tage pulsen på de danske toplederes retoriske kompetencer og uddele en pris til Årets Erhvervstaler 2007.

- Vi holder den her konference, fordi vi mener, det er vigtigt at holde øje med, om ledelsesbudskaber kommer ud på en måde, så de er handlingsorienterede og praktiske og til at forstå for medarbejderne. Der er mange eksempler på, at strategier vedtaget i virksomhederne aldrig bliver realiseret, fordi budskabet ikke bliver leveret klart nok, siger Jesper Troels Jensen, der er administrerende direktør i Rhetor.

Han understreger, at moderne topledere skal opfylde skrappe krav om karisma og retoriske færdigheder for at kunne kommunikere overbevisende til kunder, investorer og medarbejdere.

Akademisk input fra CBS

Fra CBS deltager Jonas Gabrielsen, der sammen med Finn Frandsen fra Handelshøjskolen i Århus vil levere de akademiske indlæg om retorikkens betydning for erhvervslivet.

- Den retoriske tradition er ikke forældede, græske begreber og latinske termer. Den har noget at lære os både i forhold til, hvordan man som taler fremstår troværdig, hvordan man skaber forståelse og indlevelse hos et publikum, hvordan man griber og udnytter det mundtlige rum, og hvordan man sikrer sig at budskabet står klart, også efter talen – alt sammen kvaliteter, der i stigende grad afkræves den moderne erhvervsleder, siger Jonas Gabrielsen.

På konferencen kan man desuden høre topcheferne Alfred Josefsen fra Irma og Jesper Brøckner fra Telia, der vil fortælle om arbejdet med retorik i deres virksomheder. Den amerikanske keynote-speaker David Murray fra Ragan Communications vil tale om retorik og erhvervsliv i verdens førende retorik-nation.

Tid og sted:

20. november 2007 kl. 13 -17

Dansk Erhverv

Vester Farimagsgade 9, København

Pris:

1995 kroner per deltager

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 30/01/2009