Tak for samarbejdet

- Copenhagen Business School og Orientering, P1

09/10/2007


Copenhagen Business School og Orientering, P1

Syv økonomiske eksperter fra CBS har det sidste halve år været knyttet til Orienteringsredaktionen på DR, hvor de har formidlet økonomisk stof med aktuelle vinkler. Fra privatisering af Færøernes banksystem over skatteudspil til u-landskvinders kår som iværksættere.

Brandaktuelle historier

En del emner har været forberedt i god tid, andre gange har CBS-medarbejderen været til rådighed og klar til at udlægge teksten i studiet på en dag, hvor et stort økonomisk udspil var i vente. Det har været en tid med finanslov og skatte- og velfærdsudspil, så der har været flere lejligheder til at rykke ud til brandaktuelle historier.

Begge parter har kastet sig entusiastisk ud i projektet, der var nyt for både økonomer og radioredaktionen. Ideen med det utraditionelle samarbejde var at udnytte fagfolkenes højt specialiserede viden bearbejdet i en form, der kunne fungere i radioen. Ideerne er blevet diskuteret på et ugentligt redaktionsmøde hos CBS, hvor en medarbejder fra radioen har hjulpet med at vinkle og sortere i forslagene.

Specialiseret viden pakket ind i journalistikken form og krav

CBS og Orientering er enige om, at det har været et meget positivt samarbejde, der er resulteret i en stribe indslag inden for så bred en vifte af økonomisk fagviden, man kan forestille sig.

Samtidig har begge parter måttet erkende, at det er tidskrævende at krydse grænserne mellem højtspecialiseret økonomisk viden og journalistikkens form og formidlingskrav.

CBS og Orientering vil gerne sige hinanden tak for samarbejdet, åbenheden og den store indsats der er lagt i det fra begge sider.

Hør alle indslagene

En oversigt med link til samtlige indslag kan findes på Økonomisk Instituts hjemmeside www.cbs.dk/econ

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 11/10/2007