Erhvervsliv og klimapolitik på dagsordenen

- Center sætter fokus på erhvervslivets rolle i klimaproblematikken

15/01/2008

Center sætter fokus på erhvervslivets rolle i klimaproblematikken

International Center for Business and Politics (CBP) sætter større fokus på området erhvervsliv og klimapolitik. Professor Peter Nedergaard fra CBP siger:

- Virksomhederne er en stadig vigtigere aktør i de politiske initiativer, der skal reducere udledningen af drivhusgasser. Alle er i dag enige om, at udledning af drivhusgasser er et stort problem, og det gælder om at aktivere alle aktører for at bekæmpe den globale opvarmning og løse klimaproblemerne. I den forbindelse spiller erhvervslivet en essentiel rolle, og erhvervslivet er også villig til at påtage sig den vigtige rolle, understreger professor Peter Nedergaard.

Ny dansk lærebog om klimapolitik

Han har netop fået udgivet lærebogen ”Klimapolitik – i Danmark, EU og internationalt”. Bogen er især rettet til gymnasieelever, og den handler om de store linier i klimaproblematikken. Senere på året følger en lærebog, der ser nærmere på virksomhedernes og forbrugernes rolle i klimaspørgsmålet.

Leder af projekt om handel med CO2-kvoter

Peter Nedergaard skal også være leder af et projekt, der skal vurdere det nuværende system for handel med CO2-kvoter på internationalt plan. Det er den internationale sammenslutning vedrørende handel med udledningsrettigheder, IETA, der har udpeget ham som leder. Der er afsat 50.000 euro til projektet, og projektet skal udmunde i en rapport til juni.

Lærebogen "Klimapolitik – i Danmark, EU og internationalt" er udgivet på Forlaget Columbus. Du kan læse mere her

Sidst opdateret: Communications // 17/01/2008