Med egne ord - Yotvat Rieder Aviram, Worldwide Communications Manager, HP, Graphics Printing

For Yotvat Rieder Aviram er den mindre oplagte vej ofte den mest interessante vej at tage. Yotvat ankom først til Danmark som backpacker, senere som udvekslingsstudent og sidst som fuldtidsstuderende på International Business-studiet på CBS. Det, der var tænkt som et kort eventyr blev til ni år i Danmark. Nu er hun tilbage i Tel Aviv, men engagerer sig stadig i CBS som mentor for nuværende studerende i CBS Mentor Programme.

19/09/2019

Yotvat Rieder Aviram
Foto: HP

Hvordan var du som studerende på CBS?

Som det er tilfældet med de fleste glæder ved at tage hul på voksenlivet, endte jeg på CBS ved et spil af tilfældigheder og lidt eventyrlyst. Som en del af min uddannelse i statskundskab ved Tel Aviv University blev jeg optaget på CBS’ sommerudvekslingsprogram. På det tidspunkt vidste jeg kun lidt om Danmark, endnu mindre om business og tænkte mest, at det ville blive et mere ukonventionelt valg for at læse mine valgfag. Det, der startede som et ungdomseventyr blev til nogle af de vigtigste kapitler i mit liv.

Jeg voksede op i et hjem, hvor der blev lagt vægt på videnskabelig viden – min far er forsker og min mor er psykolog, hvilket gjorde de forsknings- og analysemæssige aspekter af International Business-studierne til en tiltalende ekstra dimension for mig. Jeg blev mest fanget af de fag, der var relateret til forretningsanalyse og strategi. Men jeg var klar over, at jeg manglede praktisk forståelse for, hvad der får organisationen til at fungere og jeg var fast besluttet på at lære om det. Jeg deltog i alle de virksomhedspræsentationer og workshops jeg kunne komme til på CBS, rakte hånden op når jeg havde behov for en uddybning af noget og pressede mig selv til ikke at skjule mig i flokken og delte mine input til de ting, der blev diskuteret. Jeg forsøgte at interagere med folk fra forskellige industrier for bedre at forstå de praktiske aspekter af erhvervslivet, og så tog jeg i praktik ved en dansk high-tech virksomhed, gennem et partnerskab mellem virksomheden og CBS, hvor jeg tog del i at analysere og udarbejde en forretningsplan. Mine år på CBS blev også i høj grad farvet af livet på Studentergården, et af landets ældste kollegier, som var fuld af danske traditioner.

 

Hvordan fik du dit første job, efter du blev færdig på CBS?

I mine studenterår opnåede jeg erfaring igennem adskillige strategi- og marketing-praktikker. Da jeg afsluttede min Cand.merc. i International Business var jeg heldig nok at blive udvalgt til Nordeas Graduate Programme som Strategy Advisor. Selvom jeg var glad for at få denne mulighed for at bevise mig selv, var det en hård start: Med en ansættelseskontrakt fra Nordea i hånden skulle jeg nu ansøge om et arbejdsvisum ved de danske immigrationsmyndigheder… En proces, der tog mere end tre måneder. Jeg er taknemmelig for, at Nordea og min leder troede så meget på mig, at de var villige til at bruge kræfter på at overbevise myndighederne – og også var villige til at vente tre måneder på, at jeg kunne begynde at arbejde for dem.

Nogle måneder efter min start ved Nordea fik min forretningsenhed en ny verdensomspændende leder, og jeg var glad for at blive valgt som hans management advisor. Derfor blev et af de mere interessante emner, der landede på mit skrivebord mere medarbejderinformation og –engagement på tværs af 10 forskellige lande gennem intern kommunikation. Det var en funktion, der på det tidspunkt ikke eksisterede på det globale niveau. Det blev en mulighed for mig ift. at udtænke en del af forretningen, skabe dets infrastruktur og kanaler og lede den del i organisationen.

Inden for det samme år jeg dimitterede, gik jeg gennem usikkerheden ved at søge efter job, fik den ekstatiske følelse af at blive tilbudt en stilling, gik måneder hjemme hvor jeg afventede et arbejdsvisum og startede i en fantastisk stilling ved Nordea… Efterfulgt af et skift i karrieretning fra Strategi til Kommunikation og til at få muligheden for at lede det her nye område.

 

Hvilke øjeblikke i din karriere har været de vigtigste for dig – og hvorfor?

Hvis jeg har lært noget, så er det altid at gøre mit bedste for at positionere mig selv og være klar til at gribe de muligheder der byder sig. Det kan være dem, der bliver til livsforandrende eventyr. Muligheden for helt fra bunden at skabe og lede intern kommunikation i en af Nordeas forretningsenheder er et godt eksempel på et øjeblik som jeg ikke kunne have forudset – men jeg var mere end klar til at gribe muligheden da den bød sig. I 2011 flyttede jeg mit liv fra København til Tel Aviv og startede hos Hewlett-Packard (HP) som Communications Manager for en af HPs verdensomspændende divisioner (Israel er et af HPs hovedsæder). Jeg blev ansat som en del af divisionens lederstab og rapporterede til divisionschefen. Efter 1,5 år blev jeg tilbudt stillingen som Communications Manager for to hele divisioner. Det har været nogle gode udviklingsmuligheder for mig, hvilket førte til et meget definerende øjeblik: For fire år siden tilbød en af HPs topchefer, som leder en hel verdensomspændende forretningsenhed, mig at lede kommunikationen for hele hans forretningsenhed og anerkendte på den måde de succeser jeg havde opnået på divisionsniveau. Den her rolle har ikke eksisteret tidligere, og indebar at jeg skulle opbygge og lede kommunikationsplatforme til medarbejdere, både for at skabe identitet og engagement, i seks forskellige divisioner i adskillige lande verden over. På det tidspunkt føltes muligheden som ren magi, men når jeg ser tilbage på det, falder muligheden under samme kategori som nævnt tidligere: Vær klar til at gribe mulighederne.

 

Hvad er den vigtigste erfaring, du fik på CBS, som du stadig bruger i dit daglige arbejdsliv?

CBS er en enestående business school i den forstand, at den har en høj standard, og så formår den også at udbyde et bredt spektrum af business discipliner. Som dimittend fra International Business var jeg både en del af en ambitiøs gruppe af studerende, som havde adgang til den bedste forskning inden for alle business-discipliner, og altid fra multinationale virksomheders synspunkt. Det er blevet til mit standpunkt for, hvordan vi opnår det højeste niveau af professionalisme og for hvordan jeg kan hjælpe min organisation med at udvikle sig: Stol på, at organisationen udvælger fremragende mennesker med forskellige fagligheder og forskellig erfaring og arbejd for at gøre deres samarbejde og vidensdeling nem.

 

Har du beholdt en relation til CBS, siden du blev færdig?

Nogle af mine bedste venner i dag er gamle studiekammerater fra CBS. Med årene har jeg fået et større behov for at have en betydningsfuld relation til min gamle ’alma mater’. I 2018 deltog jeg i CBS Mentor Programme, hvor jeg er mentor gennem Skype. Jeg er stadig mentor i dag, og det føles skønt at give tilbage til CBS-fællesskabet ved at udnytte nogle af mine stærkeste faglige kompetencer.

 

 
Sidst opdateret: Alumni // 30/01/2023