CBS på Science in the City
CBS på Science in the City
"Jeg fandt udstillingen meget visuelt tiltrækkende. Det er en interessant måde at udbrede problemerne indenfor mode og bæredygtighed. Jeg sætter pris på de korte og præcise udsagn om problemer, men også oplysninger til forbrugeren om hvordan man kan gøre det bedre."
Majken Overgaard - Seniorkonsulent ved Danmarks Tekniske Universitet om CBS Sustainability Platform på Science in the City
"Jeg var chokeret, da jeg hørte meget modebranchen ødelægger jorden hver dag. Og hvor meget jeg selv ødelægger. Jeg tror at jeg har 5 par jeans, og hvis der bruges 3000 kilo vand for hvert kilo bomuld? Hvad kunne jeg ikke gøre for at ændre min hverdag og mine vaner for at mindske den virkning"
Charlotte Lehman - projektleder for CBS på Science i byen på MISTRA Future Fashion Project
Science in the City 2014, der løb af stablen fra d. 21-26 juni, bød på mange spændende indlæg og events fra uddannelsesinstitutioner og virksomheder fra hele landet. CBS var naturligvis også repræsenteret ved festivallen, og gennem hele ugen kunne man i det gamle halmlager i Carlsbergbyen opleve CBS’ brobygningsunivers folde sig ud under de gamle loftsbjælker.
CBS’ stand bød, helt i tråd med årets overordnede tema ”Science Building Bridges”, på en 20 meter lang bro, hvorfra man havde udsyn til et Bayeux-inspireret vægtapet der illustrerede finanskrisens forløb. Under broen havde 3 enheder fra CBS hver sin lounge, hvor besøgende kunne komme og blive klogere på deres arbejde. Ved siden af broen havde CBS’ Sustainability Platform og MISTRA Future Fashion opstillet to projekter, som fik de besøgende til aktivt at tage stilling til egne forbrugsvaner. Lageret husede også en lysegrøn TukTuk fra Kalles Kaffe, der fungerede som økologisk kaffebar. Kaffen kunne man tage med sig hen til en af sofagrupperne, der var lavet af rå genbrugsmaterialer
Science in the City-Festivallen blev afholdt i forbindelse med, at den store europæiske videnskabskonference Euroscience Open Forum gæstede København. Festivallens besøgstal nåede at runde 38.000 i løbet af de seks dage
Aktiviteter og Events
Ved Science in the City kunne CBS præsentere forskellige events, foredrag og udstillinger, herunder ”Science Slam” med Standupkomiker Lasse Rimmer som vært. Her dystede forskere fra CBS, DTU og Københavns Universitet i forskningsformidlingens svære kunst foran et kritisk publikum
FRIC – Centre for Financial Frictions
På åbningsdagen holdt David Lando, lederen af FRIC, et foredrag om finanskrisen. FRIC var derudover repræsenteret fysisk gennem alle seks dage med en lounge under den store bro, og her kunne man søge information om alt, der har med finansverdenen at gøre. FRIC stod desuden bag det store tapet der prydede endevæggen, og hvorpå man kunne blive klogere på, hvad der kom før, under og efter finanskrisen. Tapetet er tilgængeligt online ved at følge dette link.
”Deltagelsen i Science in the City Festivalen gav FRIC mulighed for at formidle sin forskning til et bredere publikum. FRIC-Tapetet, samt emnerne vi præsenterede i vores loungeområde formidlet på plakater og gennem videooptagelser med David Lando - gav publikum en forståelse for mekanismerne bag en finanskrise. David holdt derudover foredraget ’Why regulation can’t curtail crises’.”
Ida Willumsen – Centerkoordinator FRIC
Case Competitions
CBS’ deltagelse i internationale Case Competitions var repræsenteret på Science in the City– herunder selvfølgelig også CBS egen Case Competition, der finder sted hvert år i uge 9. Case Competitions stod på festivallen bl.a. for et arrangement med direktøren for Zoologisk Have, Steffen Stræde, da Zoologisk Have var dette års case-virksomhed på CBS. Case Competition var til stede under broen hele ugen for at fortælle om mulighederne for at deltage, hvad der kræves af de studerende samt hvorfor man i det hele taget afholder den slags konkurrencer.
”På standen mødte vi mange interesserede festivalgængere – både danske studerende og internationale konferencegæster. Også mange folkeskolebørn fandt vej til festivallen, og flere større klasser viste interesse og nysgerrighed efter at høre om emnet case competitions. Der er ingen tvivl om at vores deltagelse på festivallen har medvirket til et bredere kendskab til, hvad man laver på en business school og har givet et mere nuanceret billede af, at livet på en business school også rummer masser af sjov, morskab og et inkluderende fællesskab sideløbende med udfordringer, seriøsitet og hårdt arbejde.”
Helle Bévort - projektleder på Case Competitions på Science in the City
CSE – Copenhagen School of Entrepreneurship
CSE var under Science and the City til stede fysisk i deres egen lounge broen, samt ved at arrangere en dansk version af Dragon’s Den. Dette er en konkurrence, hvor entreprenører forsøger at sikre investeringer ved at pitche deres idéer til investorer, hvor flere af CSE’ egne virksomheder deltog. De stod hele ugen klar med gode råd og hjælp til folk med en entreprenør i maven eller en lys idé i hovedet
”CSE fik til Science in the City Festivalen mulighed for at vise publikum hvilke aktiviteter, der til daglig udspiller sig i vores 1000m2 store lokaler på CBS. Vi udfordrede festivalgæsterne i at udvikle egne, spændende idéer og efterfølgende udarbejde kreative prototyper, mens vores egne CSE-startups præsenterede deres virksomhedskoncepter, produkter og besvarede spørgsmål omkring iværksætteri.”
Sandra Birch Møller – Projektkoordinator CSE
Sustainability Platform
CBS’ Sustainability Platform stod for to projekter på CBS’ stand under festivallen: ”Fra Rio til Roskilde” og MISTRA Future Fashion (MFF). Fra Rio til Roskilde illustrerede hvordan den samme, bæredygtige løsning kan bruges af både festivalgæster og flygtninge under opbyggelsen af midlertidige beboelser, mens MFF er et international forskningsprogram som arbejder for at fremme bæredygtighed i tekstil- og modeindustrien. Modeindustrien er blandt de mest forurenende industrier i verden og har endvidere store problemer med social ansvarlighed. Forskningsgruppen har på baggrund af deres deltagelse i festivalen fået henvendelser fra forskellige personer, bl.a. med ønske om at etablere et samarbejde omkring udvikling af undervisningsmateriale indenfor bæredygtighed rettet mod folkeskolen.
"Udfordringerne vedrørende bæredygtigheden i modebranchen kræver systemiske ændringer. De dominerende forretningsmodeller inden for modebranchen er af natur uholdbare, og nuværende CSR / bæredygtighedsinitiativer har begrænset effekt. Det er lidt ligesom at om-arrangere liggestole på Titanics dæk. Derfor er det vigtigt at udforske nye og mere radikale tilgange til bæredygtig mode. Forhåbentlig har udstillingen forsynet gæsterne med nyttige oplysninger om omfanget af de sociale og miljømæssige problemer i modebranchen. "
Esben Rahbek Gjerdrum Pedersen - Direktør for CBS CSR og projektleder på MISTRA Projekt 1
De involverede i CBS’ stand på Science in the City takker alle fremmødte for en fantastisk uge!