Forskning og forretning

- Stor søgning efter erhvervs-ph.d’ere trods krisen

17/02/2010

Stor søgning efter erhvervs-ph.d’ere trods krisen

Få en forsker i virksomheden. Sådan lyder tilbuddet til de virksomheder, der benytter sig af ErhvervsPhD-ordningen, hvor en ph.d.-studerende sideløbende med sit virksomhedsrettede forskningsprojekt arbejder i erhvervslivet.

CBS har 29 erhvervs-ph.d-studerende, og alene i 2009 blev der ansat syv nye. Sidste år godkendte Videnskabsministeriet på landsplan 98 ansøgninger.

- En erhvervsforsker bidrager til et løft i en virksomheds vidensniveau. Herigennem styrkes den kompetence, som er en af Danmarks vigtigste ressourcer. Det er afgørende for, at vi kan være med i den globale konkurrence, og derfor arbejder vi hele tiden på at styrke ordningen på CBS, siger prodekan for formidling Flemming Poulfelt.

Nu åben for offentlig sektor

Erhvervslivet har taget ErhvervsPhD-ordningen til sig og fortsætter altså med at søge trods økonomisk tilbagegang. Samtidig får ordningen i 2010 flere midler end nogensinde og er nu også åben for den offentlige sektor, og det glæder videnskabsminister Helge Sander.

- Med krisen kunne vi frygte, at virksomhederne også ville skrue ned for blusset med hensyn til ErhvervsPhD’ere. Men vi har fået næsten lige så mange ansøgninger i 2009, som i 2008. Det viser, at virksomhederne har taget ErhvervsPhD-ordningen til sig, og at den er blevet en del af erhvervslivets forsknings- og udviklingsstrategi, siger videnskabsministeren.

Fakta

ErhvervsPhD-ordningen er i 2010 blevet tildelt et rekordstort beløb på finansloven. I alt er der 135 mio. kr. til nye projekter i 2010. Som noget nyt går 10,5 mio. kr. til projekter i den offentlige sektor og 13 mio. kr. til ErhvervsPhD-forløb i virksomheder, der har afdelinger i både Danmark og i Kina.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 19/02/2010