Forskning under indkøbsturen
Interaktiv debat i Fields
Indkøbsturen i Fields handler ikke kun om tandpasta, tøj og nyt tv, når lektor Maja Horst fredag den 21. september åbner et 30 kvadratmeter stort stamcellenetværk midt i indkøbscentret. Er det i orden at bruge et seks dage gammelt menneskefoster som rå-materiale for stamcelleforskning? Hvem skal bestemme, hvad der skal forskes indenfor, og dermed i hvilken retning forskningen skal udvikle sig? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som kunderne møder, hvis de træder indenfor i Forventningernes Landskab, som installationen hedder.
Den kan bedst betegnes som et interaktivt spørgeskema, der giver folk mulighed for at gå en tur i den offentlige debat og på den måde se og diskutere holdninger til forskning og ny teknologi. Når du står inde i rummet, markerer du dit svar ved at trykke på en knap, tænde en lampe eller putte en kugle i et hul.
Dialog før resultater
Maja Horst forsker i forholdet mellem samfund og forskning, og hun mener ikke, at vi kun skal tale om forskning, når resultaterne ligger på bordet i form af en bog eller artikel.
- Som forsker skal man skabe interesse og opmærksomhed om sit projekt, så man kommer i dialog med de væsentligste aktører, hvad enten det er politikere, samarbejdspartnere eller lignende. Dialogen er afgørende for, at man som forsker ved, hvad samfundet eller de, der skal bruge ens forskning, forventer, siger Maja Horst.
Du kan besøge installationen i
Fields fredag d. 21. september kl. 15-20 og lørdag d. 22. september kl. 10-17.
Forventningernes Landskab er skabt i samarbejde mellem samfundsforsker Maja Horst og designer Birte Dalsgård.
Den er opført med støtte fra Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation samt Copenhagen Business School.