International konference om ledelse i byggeriet

Der blev sat fokus på ledelsesprocesserne inden for byggeriet, da Center for ledelse i byggeriet afholdt sin tredje internationale forskningskonference.

20/11/2008

Der blev sat fokus på ledelsesprocesserne inden for byggeriet, da Center for ledelse i byggeriet afholdt sin tredje internationale forskningskonference.

"Centret har skabt et internationalt og eksklusivt netværk af forskere inden for ledelse af byggeriet, og med konferencen har vi skabt en god mulighed for at mødes og lade os inspirere af hinanden, så vi kan starte nye projekter op, der kan være med til at motivere praktikerne til at se anderledes på deres praksis", fortæller centerleder, professor Kristian Kreiner.

Side 3, Licitation, d. 13-11-2008.

International konference om ledelse i byggeriet skal omsætte forskning til praksis

cmn@licitationen.dk

I dag torsdag (d. 13. nov., red.) går startskuddet for Center for ledelse i byggeriets (CLI-Byg) internationale forskningskonference, Managing the Construction of Buildings, der i år har 42 deltagere fra syv forskellige lande.

Forskningskonferencen, der afholdes for tredje gang på Copenhagen Business School på Frederiksberg, er en vigtig brik i centrets mål om at opbygge en samfundsvidenskabelig forskningskapacitet i Danmark, som har byggeri som forskningsfelt.

- Vi har efterhånden fået skabt et internationalt og eksklusivt netværk af forskere inden for ledelse af byggeriet, og med konferencen har vi skabt en god mulighed for at mødes og lade os inspirere af hinanden, så vi kan starte nye projekter op, der kan være med til at motivere praktikerne til at se anderledes på deres praksis, fortæller centerleder, professor Kristian Kreiner.

Særlig kompleksitet

Årets konference tager i særlig grad fat om sammenhængen mellem organisationer og projekter. Projektet er den centrale organisatoriske enhed inden for byggeriet, mens virksomhederne er organisationer, der leder projekter.

Der er mange forskellige typer af relationer mellem organisationer og projekter, for eksempel læring og tildeling af ressourcer på tværs af projekter. Sammenhængen sætter derfor projekterne ind i en større sammenhæng. Projekter tvinger også organisationer til at agere på særlige måder, for eksempel i forhold til den usikkerhed, der karakteriserer projekter, til de samarbejdsrelationer, der nødvendigvis må omfatte tværorganisatoriske projekter og til den kompleksitet, som projekterne involverer.

Forskning til praksis

Det særlige resultat i form af bygninger afspejler derfor ikke udelukkende forhold, der er udviklet i forbindelse med det konkrete projekt, men også i forskellige organisationer, som er involveret gennem projekter.

- Ved at fokusere på ledelsesprocesserne inden for byggeriet bliver det derved muligt at komme nærmere en teoretisk forståelse af interaktion mellem projekter og organisationer, hvilket i sidste ende skal give praktikerne inspiration til at tolke erfaringerne på nye måder, og til at se nye handlemuligheder. Alt sammen i jagten på en bedre håndtering af de mange udfordringer og vanskeligheder praksis byder på, forklarer Kristian Kreiner.

Sidst opdateret: Communications // 20/11/2008