Jesper Holck, INF, interviewet til P1 morgen om Frit browservalg

Interview med Jesper Holck, INF, i P1 morgen, onsdag 3. marts 2010 kl. 6.35 omkring "Frit browservalg".Microsoft har indgået forlig med EU om at Windows-brugerne nu selv skal tage stilling til, hvilken browser de vil benytte. Tidligere har det været sådan, at som Windows-bruger har man automatisk fået leveret Microsofts egen Internet Explorer med som browser, og det har været vanskeligt at komme til at bruge andre browsere som f.eks. Firefox eller Chrome.

03/03/2010

Jesper Holck blev adspurgt om konsekvenserne af den hidtidige situation og hvad dette nye, frie browservalg vil komme til at betyde.

Jesper Holck mener, at Microsoft har udnyttet sit monopol til at gøre det vanskeligt for konkurrenter at komme ind på browser-markedet, og det har for brugerne betydet færre valgmuligheder og mindre nyudvikling. Selv om mange Windows-brugere utvivlsomt vil fortsætte med at bruge Internet Explorer, tror Jesper, at valgmuligheden vil gøre brugerne opmærksomme på, at der er andre muligheder. Og gradvist flere brugere vil vælge alternativer, som på den ene eller anden måde passer bedre til deres ønsker og behov.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 10/03/2010