PhD-opslag: Fremtidens offentlige lederskab
Finansministeriet har bevilliget 10 mio. kr. til Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse (CVL) til et strategisk forskningsprogram om fremtidens lederskab i den offentlige sektor. Forskningsprogrammet skal afdække vilkårene for ledelse i den offentlige sektor samt give anvisninger på, hvilke vilkår og kompetencer offentlige ledere har brug for nu og i fremtiden. Forskningsprogrammet gennemføres i form af 5 PhD-projekter med følgende faglige temaer:
a) Lederskabsdiskursen bag den danske ledelsespolitik, den lokale ledelsesudvikling og de oplevede lederuddannelsesbehov
b) Strategi med mening, motivation og magi - Om strategisk arbejde i politisk styrede organisationer
c) Effekten af diplomuddannelsen i ledelse
d) Krydspres, profession og mening på fremtidens offentlige arbejdspladser
e) Betydningen af samspillet mellem styringsformer og organisering for innovation af ydelserne i sundhedsvæsenet
Der lægges stor vægt på ansøgernes praktiske erfaring og kendskab til det empiriske felt. Dertil stilles betydelige krav til ansøgers teoretiske, metodemæssige og formidlingsmæssige kompetencer på højt niveau. Alle projekterne bygger på interaktionsforskning og videnformidling til brugermiljøet. PhD-stipendiaterne vil indgå i et fagligt forskningsmiljø, der stiller krav til involvering, samarbejde og videndeling. Centeret vil prioritere ansøgere, der udviser forståelse og kompetencer inden for empirisk og teoretisk forskning, og som viser interesse for at blive en del af instituttets forskningsmiljø samt for at virke som forbindelsesled til de virksomheder, der har interesse for projektet.
Yderligere oplysninger om de enkelte projekter kan fås ved at læse på CVL’s hjemmeside www.cvl.dk under nyheder. Endvidere anbefales det at kontakte CVL’s ledelse omkring vilkårene for projektets gennemførelse.
CVL’s ledelse træffes ved henvendelse til CVL Henriette Kofoed på tlf.: 3815 2906, mail hko.om@cbs.dk.
Generelt
Tildeling af et PhD stipendium forudsætter at der sker indskrivning ved PhD skolen LIMAC. Indskrivning sker på basis af en ansøgning vedlagt en kort og foreløbig projektbeskrivelse. Projektbeskrivelsen skal indeholde en redegørelse for den problemstilling, der ønskes fokuseret på, samt argumentation for den teori og metode, der tænkes anvendt. Der kræves beherskelse af dansk og/eller engelsk på et højt niveau. Ansættelse som PhD stipendiat sker i henhold til henholdsvis aftale og overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Ansøgningen skal bestå af et udfyldt ansøgningsskema ( http://www.cbs.dk/forskning/forskeruddannelser/ansoegning ), kopi af eksamensbevis, kort CV og en publikationsliste. Alt ansøgningsmateriale skal afleveres i 3 eksemplarer. De indkomne ansøgninger vil blive behandlet af et fagkyndigt udvalg. Ansøgere vil blive bedømt på projektets kvalitet og relevans samt ansøgerens kvalifikationer for at kunne gennemføre. Se vejledning samt oplysninger om stipendier og forskeruddannelse på Copenhagen Business School internetadresse: http://www.cbs.dk/forskning/forskeruddannelser . Ansøgninger bedes sendt til: Copenhagen Business School
Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse
Howitzvej 11 - 13
2000 Frederiksberg Mærket "PhD - VIP-69" Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge. Ansøgninger pr. e-mail eller diskette vil ikke blive taget i betragtning. CBS lægger vægt på innovation, partnerskab med erhvervslivet og internationalisering. Vi har ca. 16.000 studerende fordelt på samfundsvidenskabelige og erhvervshumanistiske uddannelser, herunder et dynamisk miljø for executive-uddannelser. Hver dag arbejder ca. 1.300 fastansatte med forskning og uddannelse, og vi er netop ved at implementere fem principper, der skal lede CBS fremad: Dedicated to Relevance, Creating Distinctiveness, Committed to Excellence, Rewarding Imagination og Join Us.
Læs mere og mød nogle af vores medarbejdere på www.cbs.dk/nymedarbejder .
Afdeling: Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse
Ansøgningsfrist: 09.07.2010, kl. 12.00