To CBS-forskere indtager skærmen i januar

- Danskernes Akademi er skudt i gang

13/01/2010

Danskernes Akademi er skudt i gang

Hvad har forskning i verdensklasse og popcorn foran fjernsynet med hinanden at gøre? Og kan man blive klogere bare ved at trykke på ”tænd-knappen”? I den nye programserie på DR, Danskernes Akademi, diskuteres og fremlægges de nyeste forskningsresultater om alt inden for økonomi, sundhed, dans og den russiske revolution. Og det bedste af det hele er, at den nysgerrige dansker kan følge med hjemme fra stuen.

To af CBS’ forskere har allerede været inde foran kameraet og i løbet af foråret vil flere komme til.

Grundtvig er ikke helt død

Som en af de første holdt Ove Kaj Pedersen den 12. januar forelæsningen Uddannelse, dannelse og Grundtvig, hvor han fortæller om Grundtvigs stadige tilstedeværelse i form af hans indflydelse på det danske uddannelsessystem og danskheden til trods for sin død for 135 år siden. Han forklarer, at Grundtvig har været med til at præge danskernes selvforståelse, fællesskabsfølelse og det vi karakteriserer som det moderne danske samfund i dag.

Familier samarbejder bedre

I indslaget Familievirksomheder, som bliver sendt den 20. januar, analyserer CBS-professor, Morten Bennedsen, det unikke i at arbejde sammen med sin bror, søster, forældre eller børn. Konklusionen er, at det er der rigtig mange, der gør, og det er der overraskende nok rigtig mange, som er gode til. Glem alt om stridighederne over middagsbordet, uenigheden om hvem der skal tage opvasken, eller hvem der hev i hvis rottehaler. I erhvervslivet kan det familiære bånd betyde succes.

Se forelæsningerne:

Ove Kaj Pedersen: Uddannelse, dannelse og Grundtvig

Morten Bennedsen: Familievirksomheder

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 13/01/2010