Hvordan går det egentlig med Øresundsregionaliseringen?

Pressemøde tirsdag 22. august

21/08/2006

Indbydelse til pressemøde

Tirsdag 22. august 2006 Kl. 10:30 til 12:00

Solbjerg Plads 3, lokale 3.12 (ved B-elevatoren 3.sal)

Et forskningsprojekt under ledelse af CBS og finansieret af Öfork er ved at være til ende. Fokus er på de grænseoverskridende aktiviteter og den integrationsproces, der er i forbindelse med Øresundsregionaliseringen – og udgangspunktet er sammenhængen mellem stat, marked og civilsamfund.

På pressemødet vil de væsentligste resultater fra forskningsprojektets tre bøger blive præsenteret af lederen af Center for Tourism and Culture Management Lise Lyck.

1. Medicon Valley: Hvorfor mangler det gennemslagskraft?

Fx præsenteres resultater om det internationale erhvervscluster Medicon Valley baseret på kvalitative interviews med aktører og interessenter i de omfattende netværk i medico- og biotekclusters. ”Til trods for det relativt store grundlag af både små og store virksomheder på begge sider af Sundet er en række vanskeligheder forbundet med at skabelsen af et nyt internationalt cluster med tilstrækkelig gennemslagskraft. En gennemgående problematik er  på risikovillig kapital, mere forpligtende samarbejder mellem den offentlige og den private sektor og problemer gennemsigtigheden i netværkene” forklarer Lise Lyck.

”Øresundsregionalisering – Medicon Valley”

Forfatter: Lise Lyck

 

2. Forbrugeradfærd i Øresundsregionen

Her præsenteres resultater af hverdagens grænseoverskridende forbrugeradfærd i Øresundsregionen baseret data indsamlet i forbindelse overfaretn mellem Helsingør-Helsingborg og København-Malmø. Undersøgelsen giver for belyse både rationelle og impulsive køb – samt byudviklingens indflydelse på handlen. Herudover belyses, hvor handelen finder sted og i hvilket omfang forhandlerne kender til og inddrager den grænseoverskridende handel i deres strategi. Endelig giver undersøgelsen mulighed for et estimat over størrelsen af den samlede Øresundshandel.  

”Øresundshandel og –service”

Forfatter: Lise Lyck

 

3. Government og governance i Øresundsintegrationen

Samarbejdet på stats- og regionalt niveau (HUR og Region Skåne) har frem til Øresundsbroens åbning været præget af government-processer og efter åbningen af governance-processer. ”Strukturreformen i Danmark har betydet, at ledelsen af Øresundsintegrationen er kommet i en slags politisk vakuum. Det skyldes, at den ikke behandles i Strukturreformen, og at HUR er blevet nedlagt,” siger Lise Lyck. På pressemødet præsenteres bl. a. en ny model for måling af integration, der muliggør en større grad af sammenhæng mellem resultaterne og de ressourcer, som allokeres til området.

”Government og governance i Øresundsintegrationen”

Forfattere: Lise Lyck og Jens Nielsen

 

Kontaktpersoner

Centerleder Lise Lyck: 3082 2502/ 38153450/44656093

Pressechef Birgitte Oppermann: 2751 7034

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 22/08/2006