Få indblik i den nyeste forskning inden for bæredygtigt forbrug

Ny bog giver et interdisciplinært overblik over den nyeste forskning inden for bæredygtigt forbrug. En af bogens redaktører er CBS-professor Lucia Reisch.

09/09/2015

Handbook of Research on Sustainable Consumption
(Copyright © Romolo Tavani/Shutterstock.com)

Implementeringen af bæredygtigt forbrug er en af de største udfordringer, som vi står ansigt til ansigt med i vor tid.

På den ene side er forbrug et både ønsket og nødvendigt fænomen, som har stor betydning for både samfund og økonomi.

På den anden side står måden, vi forbruger på, i modsætning til mange vigtige miljømæssige og sociale langsigtede målsætninger.

Selvom forskning i bæredygtigt forbrug har vundet i betydning, og selvom det adresseres af forskellige videnskabelige discipliner, er den nye bog Handbook of Research on Sustainable Consumption en af de eneste, der samler og opsummerer de vigtigste forskningsmæssige resultater på området.

Fra psykologi til økonomi
Handbook of Research on Sustainable Consumption giver således et tværdisciplinært overblik over den nyere forskning i de miljømæssige og sociale problemstillinger, som vi står overfor på grund af vores forbrugsmønstre.

Bogen skaber derved opmærksomhed omkring emnets vigtighed og lægger op til en diskussion på området. 

I løbet af bogens 27 kapitler stiller førende forskere på området summarisk og tilgængeligt forskningsresultater til rådighed i et felt, der spænder fra psykologi til økonomi.

Antologien bliver et anvendeligt referencepunkt for studerende, forskere og de ansvarlige politikere, som søger en dybere forståelse af den ledende forskning i bæredygtigt forbrug.

Handbook of Research on Sustainable Consumption er redigeret af Lucia A. Reisch, som er professor på Department of Interculturel Communication and Management at CBS,  og John Thøgersen, professor på Aarhus University.

 

Bogen kan lånes som e-bog på CBS Bibliotek, eller den kan købes hos Academic Books.

 

Handbook of Research on Sustainable Consumption udgives af Edward Elgar Publishing.

 

Sidst opdateret: CBS Library // 25/04/2018