Sarah

Mød Sarah, en studerende fra HA i markeds- og kulturanalyse

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte at læse HA MAK, fordi jeg interesserer mig meget for menneskers kulturelle forskelle, og hvad der driver os til at forbruge, som vi gør. Min interesse opstod i gymnasiet, hvor vi arbejdede meget med markedsføring og kulturforståelse. Det kunne jeg mærke, jeg gerne ville udforske dybere i kombination med databehandling. Jeg er forholdsvis stærk i det matematiske og fandt derfor HA MAK perfekt i og med det er en kombination af marketing fag og matematiske perspektiver. 

Hvad synes jeg er det bedste?
Kombinationen af marketing og matematiske fag er det mest fantastiske ved HA MAK. Vi inkorporerer elementer fra alle fagområder gennem hele studiet, hvilket giver en helhedsforståelse af, hvad studiet handler om. Udover det elsker jeg friheden og fleksibiliteten på studiet, hvor man selv står for sin egen læring og kan prioritere sin tid.

Hvad synes jeg er svært?
I begyndelsen var det en udfordring for mig at flytte hele mit liv væk fra familie og venner. Men heldigvis faldt tingene hurtigt på plads, og jeg begyndte at danne nye venskaber. Desuden var overgangen fra sabbatårets frihed og økonomi en betydelig omvæltning for mig, idet jeg havde holdt tre sabbatår. Det krævede, at jeg fik prioriteret min tid anderledes og tilpasset min nye spændende og udfordrende hverdag. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Før jeg begyndte på studiet, ville jeg ønske, at jeg havde været bedre forberedt på, at der ville være flere udfordringer forbundet med at starte på universitetet - og at det er helt almindeligt. Det er en stor omvæltning i ens liv, hvor der sker mange store ting på én gang.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Mange har efterhånden stillet mig dette spørgsmål, og mit svar forbliver uændret: Jeg har ingen anelse. Jeg elsker at fordybe mig i emner, der fanger min interesse, og så ser jeg, hvor det fører mig hen. Jeg øver mig i at acceptere, at jeg ikke har nogen forudbestemt retning, og i stedet lader mig drive af nysgerrighed og passion. Idet HA MAK er et bredt studie, åbner det op for mange muligheder i fremtiden. Jeg glæder mig til at se, hvor jeg ender. En ting er sikkert: jeg skal ud at rejse og opleve verden og nye kulturer! 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Ro på – du skal nok nå det hele og finde din vej på universitetet. Det gælder både læseteknik, studieteknik, venner og studiejob. Det hele kommer hen af vejen, og ellers er der ALTID hjælp at hente omkring dig. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 05/07/2024