25.000 kr. og et 11-tal

- CBS-kandidat vinder pris for speciale

09/11/2007

CBS-kandidat vinder pris for speciale

Der kan være gevinst at hente for både virksomheden og den studerende ved at indgå en specialeaftale. Det er Kristian Myrup Pedersen, nyslået cand.merc. fra Finansiering og Regnskab på CBS, et godt eksempel på. Udover et 11-tal er hans speciale blevet belønnet med førstepræmien i Danske Bank-koncernens specialekonkurrence, Danske Speciale 2007.

Kristian vandt prisen i konkurrence med 27 andre studerende fra forskellige universiteter, der efter ansøgning var blevet udvalgt til at skrive deres specialer i samarbejde med Danske Bank. Med æren fulgte et rejsegavekort på 25.000 kroner, og Kristian kan desuden glæde sig over, at han pr. 1. september blev ansat som kandidattrainee i Danske Bank-koncernen.

Forstand på boligmarkedet

Specialet er skrevet i samarbejde med Danske Bank, hvilket har været en stor fordel i skriveprocessen.

- Jeg har kunnet sparre med bankens specialister og fået gode praktiske input – og hjælp til at forstå meget komplicerede regler, siger Kristian, der i sit speciale har analyseret privates teoretiske behov for de såkaldte ejerboligprisinstrumenter.

- Et sådan instrument kan fx være en kontrakt, som indgås mellem banken og aktørerne på boligmarkedet. På den måde kan man fastlåse købs- og salgspriser på ejerboliger, og det kan være en hjælp til både de boligejere, der frygter prisfald på boligmarkedet, og kommende boligejere, der frygter prisstigninger, siger han.

Nyttig inspiration til nye produkter

Ejerboliginstrumenter benyttes endnu ikke i Danmark, og for Danske Bank har fordelen ved samarbejdet derfor været, at koncernen i udviklingen af nye produkter vil kunne drage nytte af Kristians analyse.

- Specialet har belyst en række basale boligøkonomiske aspekter, som ofte glemmes i den finansielle verden. Det er et både meget velskrevet og teoretisk yderst velfunderet speciale, siger ordførende direktør Peter Straarup, der er formand for det dommerpanel, der har udvalgt de tre bedste specialer.

Kan dit speciale vinde prisen?

Hvert år inviterer Danske Bank studerende til at skrive speciale i samarbejde med koncernen, og i år har 28 studerende fra CBS, Københavns Universitet, ASB og Århus Universitet deltaget.

Kristian Myrup Pedersen var ikke ene om at repræsentere CBS blandt de præmierede. Tredjepladsen gik til Azeem Ahmad og Tania Folting, begge cand.merc.EMF.

Inden længe indleder Danske Bank et nyt specialeforløb. Det er fra uge 46 muligt at søge via www.danskebank.dk/danskespeciale. Ansøgningsfristen er den 14. december, og der afholdes informationsmøde på CBS den 28. november.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 14/11/2007