CBS-professorer nye medlemmer af forskningsråd
Nye medlemmer af Forskningsrådet for Samfund og Erhverv
Pascalis Raimondos-Møller og Peer Hull Kristensen er udpeget som nye medlemmer af rådet og skal være med til at bedømme forskningsprojekter og rådgive inden for rådets videnskabelige områder.
En del af forskerforpligtelsen
Siden 2003 har Pascalis Raimondos-Møller været redaktør for tidsskriftet The European Economic Review og har derfor god erfaring med at bedømme forskningsprojekter og vurdere, hvad god forskning er.
- Det er en betydningsfuld post, men jeg føler mig godt rustet, og det er en mulighed for at påvirke forskningen inden for international økonomi. Jeg ser det at fokusere forskningen i en given retning, som en del af de forpligtelser, vi har som forskere, og det kan jeg blandt andet gøre som medlem af forskningsrådet, siger Pascalis Raimondos-Møller.
Hvor er samfundsforskningen på vej hen?
Peer Hull Kristensen beskæftiger sig især med multinationale virksomheder. Han anlægger en sociologisk vinkel på virksomhedernes problemstillinger og ser på, hvordan organisationen ændrer sig i takt med globaliseringen.
Han har tidligere været formand for European Group for Organizational Studies (EGOS).
- Den internationale erfaring giver mig en god ballast i forhold til at arbejde med samspillet mellem den danske og den internationale samfundsforskning. Arbejdet i rådet er en god mulighed for at få en fornemmelse af, hvordan den danske samfundsforskning udvikler sig. Samtidig er vi i en periode, hvor der sker utrolig mange ting inden for forskningspolitikken, blandt andet hele publikationsdebatten, så det bliver en spændende tid at være medlem af forskningsrådet, siger Peer Hull Kristensen.
1. august trådte professor og næstformand Søren Bo Nielsen og professor Mette Mønsted, begge fra CBS, ud af rådet. Professor Keld Laursen fra Institut for Innovation og Organisationsøkonomi er fortsat medlem.
Forskningsrådet for Samfund og Erhverv (FSE)
• støtter konkrete forskningsaktiviteter baseret på forskernes egne initiativer og giver forskningsfaglig rådgivning inden for rådets videnskabelige områder.
• bidrager desuden til at styrke formidlingen og anvendelsen af forskningsresultater og deltager i internationalt samarbejde.
• er en del af Det Frie Forskningsråd og dækker følgende hoveddiscipliner: Økonomi, sociologi, politologi og retsvidenskab og de samfundsvidenskabelige aspekter af en række tværgående temaer (fx udviklingsforskning, kønsforskning, kulturgeografi).