Copenhagen Challenge
Kommunikationskonference: En forskningsbro over Øresund
Cirka 500 deltagere skal gennem en konference, der strækker sig over Malmø, Lund og København. Undervejs kommer de til at diskutere kontroversielle kommunikationsopgaver og dilemmaer, som også har en etisk vinkel.
Det sker, når CBS torsdag den 26. juni er en af værterne for konferencen PCST – Public Communication of Science and Technology.
Klimaforandring handler om kommunikation
Hovedparten af konferencen finder sted i Malmø, men om torsdagen drager deltagerne i busser over broen for at tilbringe en eftermiddag på CBS.
Her byder programmet – Copenhagen Challenge - på bl.a. en velkomst af forskningsdekan Alan Irwin, et indlæg af klima- og energiminister Connie Hedegaard samt en række spændende workshops for alle deltagerne.
- Selv i CBS-regi er her tale om et helt usædvanligt arrangement. At man bringer kommunikationsspecialister fra så mange lande sammen for i grupper at arbejde med en af vore tids største udfordringer, finder jeg personligt meget spændende. Jeg ser frem til de mange konkrete bud på løsninger, siger professor og prodekan for formidling Flemming Poulfelt.
Gruppearbejde på tværs af 43 nationer
Deltagerne skal arbejde med forskellige klimatiske temaer ud fra en kommunikationsvinkel. Grupperne er tværfagligt sammensat og repræsenterer 43 nationer. Alle gruppernes resultater vil senere blive afrapporteret for UNFCCC (UN Framework Convention on Climate Change).
- Jeg er sikker på, at arbejdsformen vil medvirke til at skabe stærke netværksbånd mellem deltagerne i Copenhagen Challenge.
Relationer, der fremover kan få positiv betydning for den meget vigtige formidling af international forskning, siger Flemming Poulfelt.
Public Communication of Science and Technology (PCST)
PCST er et netværk af teoretikere og praktikere inden for forskningsformidling.
Læs mere om konferencen her.
Læs mere om Copenhagen Challenge her.