Dansk møbeldesign

- interessen eksploderer

13/11/2007

Interessen og priserne eksploderer

Selvom navnet er kendt, og designet er flot, kan du ikke vide dig sikker på en stor fortjeneste, når du køber et dansk designmøbel. Ikke desto mindre er interessen for de danske møbelklassikere eksploderet i løbet af de seneste 10-15 år – og det samme er priserne.

Ingen garanti for fortjeneste

I en ny bog fortæller professor Per H. Hansen fra Center for Virksomhedshistorie ved CBS og professor Klaus Petersen fra Syddansk Universitet om prisudviklingen inden for møbelklassikere.

En prisstigning på næsten 90.000 kroner over ti år er et af de mere markante eksempler fra bogen ”Moderne dansk møbeldesign”. Det er købere af Poul Kjærholms foldetaburet, PK91, der kunne glæde sig over et godt køb, men bogen er ikke en guide til at opnå størst mulig fortjeneste på designmøbler.

- Vil du investere din opsparing i de danske designmøbler, som vises i bogen, kommer du sikkert til at sidde godt og bo smukt, men forventningen om det langsigtede afkast må du selv tage ansvar for, siger forfatterne.

Bag om hammerslagene

Bogen giver også mulighed for at kigge indenfor hos Bruun Rasmussens auktioner og se mere end 300 af de smukkeste møbler, der inden for de sidste 10-15 år har været under hammeren.

Hvorfor kom den stol til at koste lige netop det, og hvordan kan det være, at tilsvarende stole blev solgt til helt andre priser? Det er nogle af de spørgsmål, som forfatterne forsøger at give svar på, ligesom de danske auktionspriser bliver sammenlignet med internationale priser.

Bogen er dog ikke kun et tilbageblik, for de to professorer præsenterer også den nye generation af designere og de møbler, der med tiden måske bliver fremtidens møbelklassikere.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 13/11/2007