Kiste af pap – en god forretningsidé?
Ideel til nødhjælpsområder og naturkatastrofer
Det er billigt, biologisk nedbrydeligt og velegnet til at brænde, men kan man bruge bølgepap til at lave kister? Det mener et af deltagerholdene i forårets Venture Cup finale.
- Vores idé er jo ikke typisk for deltagerne i Venture Cup, men vi er faktisk stolte over, at det er lykkedes os at lave en forretningsplan over en kiste. På grund af materialet har den en lang række fordele, der gør den velegnet til brug i nødhjælpsområder og i forbindelse med naturkatastrofer, siger Julie Heyde, der er en af finaleholdets tre deltagere.
Hun læser sammen med Kristian Søttrup cand.merc. SMC, mens den sidste deltager på holdet, Henriette Søttrup, er uddannet industriel designer.
Holdet deltager også i konkurrencen Develop Solution, der kører sideløbende med Venture Cup. Her er formålet at få studerende til at udvikle forretningsplaner, der både har et forretningsmæssigt potentiale og et udviklingspotentiale. Det vil sige, at projekterne skal have potentiale til at bidrage til en positiv udvikling i et udviklingsland og dermed hjælpe med at opnå et eller flere af FN’s Millenium Development Goals.
Fra kister til legetøj
I alt har fire finalegrupper i Venture Cup deltagere fra CBS på holdet. Blandt andet BAKOBA, der har udviklet konstruktionslegetøj i skum. Med legetøjet kan børn bygge konstruktioner i alle retninger, figurer eller endda selvbærende konstruktioner, der kan fungere som møbler. Holdets primære målgruppe er pasningsinstitutioner, og legetøjet indeholder da også både et socialt og et pædagoisk perspektiv.
Venture Cup
Venture Cup er universiteternes fælles forretningsplankonkurrence for studerende, medarbejdere og kandidater med gode idéer og iværksætterdrømme. Deltagerne får mulighed for at prøve kræfter med iværksætteri og teste, om deres idéer kan blive til succesfulde virksomheder. Undervejs får de coaching og feedback af en professionel jury.
De øvrige to grupper med CBS-deltagere på holdet er MicroReactor, der udvikler mikroreaktorer til den kemiske industri og holdet StudieCom, der har udviklet et læringssystem.