Studerende: Sådan redder vi verden

- Copenhagen Consensus 2008 Youth Forum danner i den kommende uge ramme om diskussionen, hvordan får vi verden på rette køl?

22/05/2008

Copenhagen Consensus 2008 Youth Forum danner i den kommende uge ramme om diskussionen, hvordan får vi verden på rette køl?

Find løsningen på verdens 10 største globale udfordringer. Det er opgaven, som 80 studerende fra 37 lande verden over mødes for at drøfte på CBS.

Panelet er lillebror til Copenhagen Consensus 2008 ekspertmødet, hvor adjungeret professor Bjørn Lomborg er vært. Et halvt hundrede anerkendte økonomer, heriblandt fem nobelprismodtagere i økonomi, vil diskutere emner som underernæring og sult, terrorisme, global opvarmning, kloakering og rent drikkevand samt kvinders levevilkår. Resultatet bliver en liste med mere end 40 konkrete projekter til at forbedre verden i prioriteret rækkefølge efter deres potentiale.

Deltagerne på Copenhagen Consensus 2008 Youth Forum (CC08YF) skal debattere præcis samme emner, som eksperterne på præcis samme tidspunkt.

- Prioritering er noget der vedkommer alle, og derfor er det vigtigt at inddrage morgendagens beslutningstagere ligeså vel som nogle af verdens førende økonomer. De unge kan give en vinkel på løsningerne, som ikke kun er funderet i økonomi men også er baseret på erfaringer fra deres hjemlande, og de kan bidrage med en praktisk viden. Inddragelsen af de unge vil skabe en sand global diskussion om verdens bedste løsninger på jordens 10 største globale udfordringer, siger Bjørn Lomborg.

Løsninger på tværs af geografiske grænser

En af deltagerne er Abdul-Hanan Zakaria, studerende ved Aalborg Universitet. Han er fra Ghana, hvor nogle af udfordringerne præger landet og dets indbyggere i stor stil.

- Gennem min fattige og underprivilegerede barndom i Ghana har jeg på første hånd oplevet de uligheder i samfundet og de udfordringer, der hindrer mulighederne for en harmonisk social orden i samfundet, siger han.

Abdul-Hanan har været aktiv inden for Amnesty International Australia, Ibis Denmark og Ghanavenskabsgrupperne. Han kan derfor bidrage med både teori, praktiske og personlige erfaringer.

300 CBS studerende udgør den danske stemme

- Fordelen ved at samle engagerede studerende fra så mange steder i verden er, at man kan nå nogle bredere perspektiver, som kan skabe innovative idéer, siger Therese Hjermind, studerende ved Copenhagen Business School.

Ligesom Abdul-Hanan Zakaria deltager hun ved CC08YF. Ved siden af sit studie er hun aktiv inden for studenterorganisationen Aiesec, som udveksler studerende til praktikophold i virksomheder i hele verdenen, og tilbyder kurser inden for kompetenceudvikling i forhold til fx ledelse, salg, HR og iværksætteri.

Udover de 80 internationale studerende går over 300 CBS studerende gennem den samme øvelse. Tilsammen vil de 300 CBS studerende udgøre den danske stemme i CC08YF og på den måde være den 81. deltager.

Gør eksperternes arbejde efter

På CC 08 Youth Forum kan journalister og andre interesserede møde op og følge debatten undervejs. Det er ligeledes muligt selv at prøve kræfter med materialet på Politikens hjemmeside, hvor man kan lave sin egen prioritering www.politiken.dk/cc

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 26/05/2008