Collective Intelligence – CBS på vej mod det næste ’nye sort’
Det har været et hektisk år for Carina Antonia Hallin, som er leder af Collective Intelligence Unit (CIU) ved Department of International Economics, Government and Business. Det har også været et år, hvor enhedens banebrydende forskning er kommet stedse længere frem i rampelyset foran stadig mere betydningsfulde organisationer.
OECD – og nye projekter på samfundsniveau
I begyndelsen af november 2018 faciliterer Carina A. Hallin en ’collective intelligence’ workshop i OECD landenes konference ‘Digital Technology for Science and Innovation – Emerging Topics for Policy and Assessment’ ved OsloMet. Her vil hun deltage i en rundbordsdiskussion med ledende forskere om ’Using digital technology to draw on collective intelligence for science and technology policy’.
- Sideløbende er vi blevet inviteret til at deltage i to forskningsprojekter på samfundsniveau – ét med indsamling af ’wisdom of crowds’ viden fra borgere i kommuner til brug i den politiske beslutningsproces, og ét om at kortlægge den kollektive intelligens på forskellige platforme på globalt plan, der arbejder med at løse verdens virkeligt store problemer. Så det går lidt stærkt i øjeblikket, siger Carina Hallin.
Inviteret til samarbejde med NESTA i UK
I september i år modtog Carina Hallin en fornem invitation fra NESTA (the National Endowment for Science, Technology and the Arts), som er en global innovations fond i UK etableret af den britiske regering.
NESTAS’ administrerende direktør, Dr. Geoff Mulgan, havde fået øje på Collective Intelligence Unit i forbindelse med, at han netop selv har udgivet en bog om, hvordan kollektiv intelligens kan forandre verden: ’Big Mind – How Collective Intelligence Can Change Our World’.
- Der er i det hele taget bud efter os. Jeg blev inviteret til at præsentere vores forskning i et panel sammen med Dr. Geoff Mulgan og Professor Beth Simone Noveck, tidligere Chief Technology Director og leder af the White House Open Government i Obama regeringen, fortæller Carina Hallin, der nu har indgået et forskningssamarbejde med flere forskere tilknyttet det nye Centre for Collective Intelligence Design, der netop er startet op i NESTA’s afdeling i London.
Paper-præsentation foran eliteforskere inden for AI
- Siden vores ’Crowd predictions’ konference sammen med Industriens Fond i juni har hele gruppen været til en ’Collective Intelligence’ konference i Zurich i juli. Og i september deltog jeg i en større AI-konference i London – IntelliSys 2018 – hvor jeg sammen med min kollega, computer scientist Dr. Oded Koren præsenterede en ny type algoritme for at håndtere ustruktureret data inden for et ’Big Data environment’.
’Crowd prediction’ konference med CIU trak fuldt hus
Det var ’Crowd prediction’ forskningsprojektet, der var emne for CIU og Industriens Fonds konference i juni. Forud havde Dansk Industri gjort et stort arbejde for at promovere konferencen, så der var stor interesse og fuldt hus med repræsentanter fra de største danske virksomheder og mange konsulentvirksomheder.
Projektet er finansieret af Industries Fond og har indtil videre LEGO, hvor projektet går ud på at forudsige ’perceived product value’, og en anden stor international dansk koncern, hvor fokus er på at crowd forudsigelser af fastholdelse og tiltrækning af arbejdskraft, som genstande for forskningen. Sammen med de to virksomheder skal CIU nu finde et felt af egnede SMV at inddrage i selve ’crowd prediction’ projektet.
For at illustrere den værdi, Dansk Industri tillægger forskningsprojektet – ud over engagement fra Industriens Fond – gjorde organisationen stort arbejde for at promovere CIU’s blogoverse med artikler på sin egen webside og gennem sit nyhedsbrev til medlemmerne. Her offentliggør forskerne i enheden en til to artikler inden for forskningsområdet om måneden, som man enten kan følge direkte eller gennem CIU’s Gruppe på LinkedIn.
Flagskibet er samarbejdet med Dansk Industri
Collective Intelligence Unit forsker i kollektiv intelligens (CI) i internationale private og offentlige organisationer. Målet er at afdække, hvordan kollektiv intelligens og ’the wisdom of crowds’ kan bidrage til mere smidige beslutningsprocesser og mere velfunderede beslutninger med det formål at øge organisationers konkurrenceevne.
Forskningen i kollektiv intelligens er i det væsentlige undersøgelsen af synergierne blandt web-baseret information, softwareplatforme til informationsindsamling og grupper (af både eksperter og novicer) til brug i beslutningstagning.
Enhedens mest højaktuelle forskningsprojekt, ‘Crowd predictions from the frontline: A proactive decision tool for dynamic strategic management’ arbejder med prognoser baseret på gruppebaseret viden, indsamlet fra de medarbejdere i en virksomhed, der har direkte kontakt med kunderne, og så bruge disse som beslutningsværktøj. Det gøres ved at bruge tilpasset forudsigelsessoftware, der løbende samler information fra frontlinjen i danske multinationale selskaber, og derigennem validere informationen som et nøjagtig grundlag for proaktive beslutninger.
Mere om CIU, enhedens forskning og aktiviteter
Collective Intelligence Unit på CBS’ webside