CBS opnår positiv national akkreditering
Fra filosofi og psykologi til international business og IT. CBS’ uddannelser spænder bredt. Mindst én ting har de dog tilfælles. Alle bliver de grundigt kvalitetssikret for at sikre høje standarder for faglig kvalitet og akademisk integritet.
Og netop de systemer og processer, der sikrer monitorering og udvikling af uddannelseskvaliteten, har for nylig været til eksamen – og fået et flot resultat. CBS har nemlig modtaget en positiv afgørelse fra Danmarks Akkrediteringsråd, der tildelte universitetet en fuld institutionsakkreditering.
Rektor på CBS, Peter Møllgaard fremhæver, at akkrediteringen er en vigtig anerkendelse af universitetets arbejde:
“Den positive akkreditering viser, at vores kvalitetssystem er velfungerende og godt forankret i organisationen. Det er en bekræftelse af vores fælles indsats for at sikre, at CBS’ uddannelser lever op til de højeste standarder,” siger han.
Fra betinget til fuld akkreditering
I 2022 modtog CBS en betinget positiv akkreditering, som gav universitetet tre år til at rette op på en række mangler i kvalitetssikringssystemet.
Den fulde positive akkreditering betyder, at CBS har frihed til at oprette nye uddannelser uden at skulle gennemgå en omfattende godkendelsesproces. Og denne frihed er særligt vigtig i lyset af den kommende kandidatreform, understreger Peter Møllgaard:
“Den nationale akkreditering giver os frihed til at tænke fremad og udvikle nye uddannelser, der kan imødekomme samfundets og arbejdsmarkedets skiftende behov. Det er særlig vigtigt i lyset af kandidatreformen, som kræver, at vi tilpasser os et mere fleksibelt uddannelseslandskab.”
»Kvaliteten skabes i samspillet mellem undervisere og studerende«
Selvom akkrediteringen er en vigtig milepæl for CBS, understreger uddannelsesdekan Anna Thomasson, at det er i tilrettelæggelsen af uddannelserne og i selve undervisningen, at den virkelige kvalitet skabes.
Akkreditering sikrer, at institutionens kvalitetssystem lever op til de nødvendige standarder, men det er de daglige interaktioner og det tætte samarbejde mellem undervisere og studerende, der gør forskellen i praksis.
“Kvalitetssikringsprocesser er selvfølgelig afgørende, men den reelle kvalitet skabes i praksis. Det sker i planlægningen af uddannelsen og især i mødet mellem undervisere og studerende, hvor daglig interaktion, engagement og vidensdeling er nøglen til at skabe en stærk og relevant uddannelse,” forklarer Anna Thomasson.