Venter du på svar fra CBS?

Her kan du læse mere om, hvornår og hvordan du får svar på din ansøgning. Du kan også læse, hvad du skal gøre, når du har modtaget dit optagelsesbrev.

24/07/2024

 

venterdupaasvar2021

Foto: Bjarke MacCarthy

Fredag d. 26. juli sender CBS svar til alle, der er optaget på en bacheloruddannelse på CBS. 

Hvornår får du svar på din ansøgning? 

Du modtager svar på din ansøgning d. 26. juli.

CBS sender alle optagelsesbreve som en krypteret mail. Vi begynder at sende optagelsesbreve ud ved midnat og forventer, at alle modtager svar inden for 3-4 timer.   

I svaret fra CBS vil du få besked om, hvilken uddannelse du er optaget på med studiestart 1. september 2024.

Én studieplads

Du får kun ét tilbud om en studieplads, selvom du har søgt ind på flere uddannelser. Fordelingen af studiepladser sker samlet for alle uddannelser i Danmark, og derfor får du kun brev fra den uddannelsesinstitution, hvor du bliver tilbudt en plads.

Hvis du ikke får tilbudt en studieplads, vil du modtage svar fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) d. 26. juli, om at du ikke er blevet optaget. Du vil modtage svar fra KOT via e-Boks. Hvis du ikke har e-boks, får du svar via e-mail. 

CBS har ingen ledige pladser

Fordi CBS har langt flere ansøgere, end vi har studiepladser, er ingen ledige pladser på CBS. CBS har heller ikke nogen standby-pladser eller venteliste. Det betyder, at hvis du ikke er blevet tilbudt en studieplads på CBS, kan du ikke blive optaget i år. 

Før du siger ja tak til din studieplads

Før du siger ja tak til en studieplads, er det en god idé at overveje, om du er helt klar til at starte i år, eller om du vil have bedre af (endnu) et sabbatår. 

Vores erfaring viser nemlig, at de studerende, der kommer nemmest gennem studiestarten og bliver glade for deres studie, har gjort sig en række overvejelser, inden de begynder på studiet.

Læs mere om de overvejelser, du bør gøre dig her på cbs.dk > Studiestart > Før du siger ja tak 

Husk at sige ja tak til din studieplads

Er du en af de heldige, der bliver tilbudt en plads på CBS, skal du huske at sige ja tak til din studieplads senest 30. juli kl. 23:59. Gør du ikke det, mister du din studieplads.

For at sige ja tak skal du:

  • klikke på linket i dit optagelsesbrev
  • logge ind med det brugernavn og adgangskode, som du har fået i dit optagelsesbrev
  • følge anvisningerne

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til ansøgning, optagelse eller vores uddannelser, er du velkommen til at kontakte vores studievejledere eller medarbejderne i optagelse

Held og lykke med svaret på din ansøgning!

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 25/07/2024