Lykke
Hvorfor valgte jeg min uddannelse (og CBS)?
Da jeg i sin tid gik på handelsgymnasiet, ville en række af mine medstuderende gerne ud at prøve kræfter med elevpladser for at kombinere uddannelse og arbejde. Jeg faldt selv for revisionsbranchen og startede dermed som revisorelev og påbegyndte HD-uddannelsen.
Efter at have læst min HD(R)-uddannelse faldt det helt naturligt at læse cand.merc.aud., da uddannelsen er meget anerkendt og kan give mig nye spændende arbejdsopgaver. Jeg valgte at søge ind på CBS, fordi det rent geografisk gav bedst mening, og fordi CBS har et godt ry i branchen.
Hvad er det bedste ved min uddannelse?
Det bedste er helt klart, at jeg kan mærke, jeg tilegner mig nye kompetencer og viden, som jeg kan anvende i mit arbejde. Der er mange dygtige eksterne professorer, som har utroligt store faglige kompetencer, som de formår at parallelisere til aktuelle arbejdsrelaterede problemstillinger.
Uddannelsen er meget anerkendt i revisionsbranchen, og det betyder blandt andet, at man nærmest er garanteret et job, når man et færdiguddannet.
Hvordan oplever jeg den faglige niveauforskel mellem min bachelor- og kandidatuddannelse?
Jeg læste en HD(R)-uddannelse på CBS, før jeg startede på kandidaten. Jeg synes, det faglige niveau på begge uddannelser er højt. Forskellen på de to uddannelser er, at jeg i langt højere grad kan anvende det, jeg lærer på cand.merc.aud. i mit arbejde. Fagene er mere specifikke og målrettet mit erhvervsområde.
Det er en fagligt hård uddannelse, som man ikke kommer sovende til.
Hvad er de største udfordringer på min uddannelse?
Der er et stort pensum til hvert fag, der kræver, at man bruger en del ressourcer på at læse.
Den største udfordring for mig er at prioritere mellem familie, arbejde og studie. Jeg har to børn og arbejder fuldtid i Rigsrevisionen ved siden af mine studier.
Nogle gange kan ens kalendere godt falde sammen, og der kan det være udfordrende at finde tilstrækkeligt antal timer og ressourcer.
Det er vigtigt at prioritere at få læst og fulgt undervisning, da der hele tiden bygges oven på den viden, man får.
Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville gerne have vidst, at sammenholdet på studiet er begrænset. Især når man læser erhvervskandidaten (deltidsstudie), så er det aldrig de samme medstuderende, man læser med fra fag til fag.
Jeg ville gerne have vidst, at undervisningstimerne nogle gange er placeret meget uhensigtsmæssig, især på erhvervskandidat. Det kan nogle gange gøre det meget svært at få sit skema til at passe sammen med ens arbejde, især hvis man har lang transporttid.
Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg vil gerne fortsat arbejde i rigsrevisionen, hvor der er rigtig mange udviklingsmuligheder, og jeg får mere ansvar i takt med, at mine kompetencer stiger. Jeg er med til at revidere nogle af de helt store virksomheder og styrelser, hvor jeg føler, at jeg kan bruge nogle af alle de ting, jeg har lært på studiet.
Jeg vil gerne løbende tage nogle ekstra kurser for hele tiden at holde mig fagligt opdateret, men jeg tror jeg holder en lille pause fra studielivet.
Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede…
Find et godt job eller studiejob, som gør det muligt at prioritere skolen. Det er vigtigt at følge undervisningen, da man ellers hurtigt kan komme bagud.
Sørg for at finde nogle dygtige medstuderende, man kan følges med, da det gør det lettere, hvis man har nogle at sparre med, og som kan hjælpe til at holde ens motivation oppe. En studiegruppe er vigtig både i forhold til den løbende undervisning og opgaver, men kan også vise sig at være meget værdsat, når man skal skrive kandidatafhandling.