Hvordan kan open source og erhvervsliv få glæde af hinanden?

Støtte til forskningsprojekt på CBS med 2,4 millioner

28/06/2005

Forskningsrådet for Samfund og Erhverv støtter forskningsprojekt på CBS med 2,4 millioner kroner fra 2005 til 2008.

Projektet ledes af professor Ann Westenholz og vil rumme to delprojekter: ét, der fokuserer på softwareudviklende virksomheder og deres samarbejde med hackere i frivillige fællesskaber, og ét, hvor fokus er på open source-fællesskaber og hackernes samarbejde med ansatte i softwareudviklende virksomheder.

To måder at gribe produktudviklingen an på

”Hvordan kan den åbne open source-verden - der bygger på copy-left rettigheder - og den lukkede forretningsverden, der satser på copy-rights, få glæde af hinanden? Det er to verdener, der håndterer produktudvikling og videndeling af software på helt forskellige måder. De to verdener er de sidste par år begyndt at trække på hinandens viden, og projektet vil udforske, hvordan institutionelle entreprenører får de to verdener til at mødes, i stedet for at indgå i copy-fights. Et eksempel kan være en 4-mands virksomhed, der produktudvikler ved hjælp af open source, hvorved de trækker på et globalt fælleskab af it-udviklere. Skulle de have udviklet produktet allene, skulle de sandsynligvis have været 100 ansatte mod nu kun 4. Projektet skal kortlægge udfordringerne og nedbryde barriererne”, siger Ann Westenholz. 

Arbejdstitlen på projektet er:

Intellektuelt ejerskab og institutionelle entreprenører i mødet mellem software udviklende virksomheder og open source-fællesskaber.

Sidst opdateret: Communications // 05/07/2005