Veronica

Mød Veronica, en studerende fra HA(fil.) - erhvervsøkonomi og filosofi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte uddannelsen, da den var adgangsgivende for Human Ressource Management-kandidaten, og fordi jeg har en stor interesse for både virksomheder og filosofi. I gymnasiet havde jeg haft filosofi på b-niveau og i min fritid læst flere eksistentialistiske værker af Sartre og Camus.

I mine sabbatår blev jeg særligt interesseret i virksomheder efter at have arbejdet i en stor international virksomhed. Eksamensformerne med mundtlige eksamener og skriftlige projektopgaver i grupper passede mig også rigtig fint, da jeg fra min arbejdserfaring vidste, at jeg var glad for at arbejde i et team.


Hvad synes jeg er det bedste?
Min studiegruppe - det var fedt at mødes ofte og forberede os sammen, hvorefter det gik godt til eksamen. Det var også fedt at lære nye koncepter samt finde perspektiver til hverdagen eller arbejde, hvor teorien giver mening.

Jeg fandt hurtigt min faste samarbejdspartner, da vi var heldige at blive sat i studiegruppe sammen på første semester. Vi fandt hurtigt ud af, at det fungerede godt for os at arbejde sammen, for vi havde samme ambitionsniveau og supplerede hinanden godt. Jeg var god til at komme med idéer og forklare teorien, mens hun fik skrevet ned, hvad vi talte om.


Hvad synes jeg er svært?
Første semester var nok det sværeste, men også et af de sjoveste. Særligt mikroøkonomi-eksamen var hård, og det var svært selv at skrive den første skriftlige hjemmeeksamensopgave i økonomisk teori. Særligt som ordblind var jeg nervøs for, om jeg var god nok, da jeg ikke havde fået topkarakter i det skriftlige i gymnasiet. Hvor starter man henne, og hvordan skriver man akademisk? Det var også svært at holde motivationen oppe og få lavet de mange mikroopgaver, men det hjalp at sidde sammen med studiegruppen og få dem lavet.
 


 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville gerne have vidst, at man godt kan komme igennem studiet og forstå den filosofiske teori uden at læse hele det store pensum. Korte forklarings-videoer på YouTube, podcasts (for eksempel Philosophize This!), øvelseshold og snakke med studiegruppen var guld værd.

Derudover er det en uddannelse, der fører mange veje. Derfor er det vigtigt, at man trives i rollen som hende med den der sjove kombi-uddannelse. Det er også vigtigt, at man aktivt bruger tid på at undersøge og afprøve, hvad man gerne vil arbejde med efter uddannelsen. Det bliver ikke serveret for en.


Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg starter nu på Human Ressource Management-kandidaten og er interesseret i at arbejde med organisationsændringer, forandringsledelse og talentudvikling. Både konsulentverdenen og HR interesserer mig. Jeg håber at finde et godt team og en arbejdsplads, hvor jeg har mulighed for at udvikle mig. Jeg finder det også givende at arbejde med bæredygtighed, CSR og Social Sustainable Enterprise. Lige nu har jeg dog ikke fokus der, men hvis døren åbner sig, vil jeg gerne være med til at gøre en forskel på de områder.

Derudover drømmer jeg om en dag at udgive en bog og dele ud af den meget spændende filosofiske teori, jeg har lært gennem årene.


Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Det skal nok gå godt alt sammen. Stol på dig selv og din måde at studere på. Prøv måske nogle forskellige studiejobs af til at finde ud af, hvad du vil specialisere dig i. Det gjorde jeg selv det sidste halvanden år af studiet. Lav derudover tidligt en oplæsningsplan til eksamen og gå tidligt i gang. Så ser man formålet med læsningen mere klart og er ikke presset de sidste dage op til eksamen.

Tag også kontakt til dine studiekammerater, også dem du ikke taler med, og forbered jer sammen til eksamen. Jeg har oplevet, at de overrasker positivt, og at mange er med på til at mødes og forberede sig sammen til eksamen, selv om man ellers ikke taler sammen.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 03/10/2024