Ida

Mød Ida, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg har altid været begejstret for at skrive og formulere mig med ord. Det var gennem den begejstring, at jeg begyndte at undersøge muligheden for at kunne omsætte det til en uddannelse. I den forbindelse kom kommunikation på banen, da det på mange måder er en sammenfatning af det, der interesserede mig. Dog ønskede jeg ikke at læse en mere ”traditionel” form for kommunikation, da min interesse også bunder i business-aspektet af kommunikation, altså hvordan kommunikative metoder anvendes på en arbejdsplads. Jeg følte derfor, at denne uddannelse kunne forene de to.


Hvad synes jeg er det bedste?
Noget, jeg blev særligt positivt overrasket over, er, hvor eksponentielt ens læring forløber. I starten kan man føle sig udfordret i forhold til at lære på et nyt niveau, men efterhånden som tiden går, bliver det kun lettere og mere overskueligt at lære og optage information. Det gør, at man både ser og føler en tydelig udvikling. Derudover har jeg som studerende på universitetet en stor mængde fritid, som gør livet uden for studiet meget fleksibelt at navigere i, og som skaber tid til de ting, der gør mig glad.


Hvad synes jeg er svært?
Jeg føler, der er flere ting, man kan tage fat på, særligt fordi universitetet for mange, inklusiv mig selv, var sådan en overvældende overgang. Personligt har det været svært ikke at sammenligne mig med andre medstuderende i forhold til at finde min egen måde at studere på. Der er så mange måder, man kan vælge at gøre tingene på, men det vigtigste er uden tvivl, at man skal finde sin egen vej. Det er den eneste vej, der kan garanteres at fungere godt for dig.
 


Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Din studiegruppe er et vigtigt værktøj i din læring. Selvom det kan virke intimiderende, er det vigtigt at bruge din studiegruppe til at udveksle synspunkter. For mig er det særligt i diskussioner med studiegruppen, at jeg virkelig lærer et fags forskellige teorier og indhold, fordi vi bruger hinanden til at sætte spørgsmålstegn ved tingene og til at turde at være nysgerrige. I studiegruppen bliver man mindet om, at vi alle er i samme båd og gerne vil hjælpe hinanden med at klare sig godt.


Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg er endnu ikke klar over, hvad fremtiden skal indeholde i forhold til arbejde, men heldigvis er en af forcerne ved uddannelsen, at det ikke er specificeret i hvilken retning, ens karriere skal gå. Jeg er på nuværende tidspunkt meget fascineret af journalistisk indhold i medieverdenen, men ville også finde det interessant at arbejde inden for marketing. Uanset, hvor jeg ender, ser jeg det som en styrke, at jeg både kan trække på mine marketings- og kommunikationskompetencer.


Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Først og fremmest skal man huske sig selv på at have ro i maven - at det hele nok skal gå. Større overgange kræver ofte tid til at falde ordentligt på plads.
På trods af, at universitetet på mange måder siges at adskille sig fra gymnasiet med sin individualitet, selvdisciplin og voksenhed, var det min oplevelse at blive båret igennem det hele med hjælp fra studieorganisationer, tutorer, mentorer og med størst garanti fra studiekammeraterne.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 03/10/2024