Vi laver en samlet, individuel vurdering af din uddannelsesbaggrund på bachelorniveau for at vurdere, om du har de faglige forudsætninger for at læse den kandidatuddannelse, du søger.
Vi forventer, at du har kvalifikationer, der svarer til en CBS-bachelor. Du skal have en bacheloruddannelse fra en uddannelsesinstitution, der er akkrediteret og internationalt anerkendt. For at opfylde adgangskravene skal din bacheloruddannelse indeholde et bestemt antal ECTS-point inden for de fagområder, der er defineret som de faglige adgangskrav for hver af vores kandidatuddannelser.
Dine fag skal have et specifikt akademisk indhold og være på et niveau, der svarer til bachelorfag på CBS. Det er CBS Admissions, der afgør om et fag kan opfylde et bestemt fagligt adgangskrav. Vi vurderer fagene ud fra de officielle fagbeskrivelser og studieordninger, som du skal vedlægge, når du søger.
De faglige adgangskrav skal være opfyldt af akademiske og forskningsbaserede fag på bachelorniveau (f.eks. fag taget på CBS, Aarhus Universitet, Københavns Universitet eller lignende institutioner, som udbyder forskningsbaserede uddannelser og tildeler ph.d.-grader).
Hvis du har taget professionsrettede og anvendelsesorienterede fag (f.eks. fag taget på en professionsbacheloruddannelse), vil det akademiske niveau og indhold ikke være det samme som et CBS-bachelorfag, og faget vil højst sandsynligt ikke kunne bruges til at opfylde de faglige adgangskrav til en kandidatuddannelse på CBS.
Fag på kandidatniveau eller erhvervserfaring kan ikke bruges til at opfylde de faglige adgangskrav.
Fagenes omfang
Du skal have det antal ECTS-point, der kræves i de faglige adgangskrav (det er f. eks. ikke nok med 29 ECTS-point til at opfylde et adgangskrav på 30 ECTS-point).
Hvis dit eksamensbevis ikke viser fagenes omfang i ECTS-point, omregner CBS Admissions til ECTS-point.
Udvælgelseskriterier
Husk, at der ud over faglige adgangskrav også er udvælgelseskriterier for alle uddannelser, hvis der er flere kvalificerede ansøgere end der er pladser.
Udvælgelsesprocessen indeholder ikke minimumskrav, men du bliver til gengæld sammenlignet med alle andre ansøgere, der ligesom dig opfylder adgangskravene til pågældende uddannelse. Sammenligningen sker ud fra de udvælgelseskriterier, der er fastsat for hver uddannelse.
Udvælgelsen bygger altid på en helhedsvurdering, hvor vi fokuserer på det, du har opnået igennem din bacheloruddannelse, dvs. de fag, du har bestået, og dine karakterer inden for de relevante fagområder. Relevant erhvervserfaring eller anden akademisk erfaring tages også i betragtning, hvis det er en del af udvælgelseskriterierne til uddannelsen f.eks. i form af en skriftlig ansøgning.
Der er ikke et minimum karaktergennemsnit, du skal have, da vi ikke udelukkende fokuserer på karakterer i udvælgelsen. Det er derfor hverken muligt eller relevant at få oplyst karaktergennemsnittet på de ansøgere, som er blevet optaget.
Her kan du læse mere om, hvad vi lægger vægt på i udvælgelsen