Ny bog: Building the Nation – N.F.S. Grundtvig and Danish National Identity

Professor Ove K. Pedersen er en af redaktørerne bag ny bog, der undersøger, hvordan Danmark blev til Danmark via en af de mest succesrige nationsdannende processer i historien.

30/06/2015

Building the Nation
(Copyright © Ny Carlsberg Glyptotek)

Danmark blev en nation i løbet af det turbulente nittende århundrede, en periode plaget af krige, statsbankerot og territorielle tab.

Building the Nation – N.F.S. Grundtvig and Danish National Identity, redigeret af af John A. Hall, Ove Korsgaard og Ove K. Pedersen, er et indsigtsfuldt studie i den tilblivelse, og den fremhæver N.F.S. Grundtvigs rolle som det moderne Danmarks fader.

Efter år med ydmygelse, interne konflikter og besættelse, fremstår Danmark nu som et af verdens mest stabile og demokratiske politiske systemer og en af de rigeste økonomier.

Building the Nation understreger den rolle, som de nationale ikoner og sociale bevægelser havde i Danmarks tilblivelse, fra katastrofe til succes.

Digter, politisk filosof, præst og landsfader
Digteren, den politiske filosof, præsten og landsfaderen N.F.S. Grundtvig sammenlignes med Rousseau og Durkheim i Frankrig, med Herder og Fichte i Tyskland og med andre store tænkere i USA og Irland.

I løbet af hans levetid ændrede kongeriget Danmark sig fra monarki til demokrati og fra landbrugssamfund til en moderne økonomi – udviklinger som Grundtvig selv bidrog til.

Han er blevet et fundamentalt og uundgåeligt referencepunkt i diskussioner om nation, demokrati, frihed, religion og uddannelse i Danmark og i udlandet. 

Ved at placere Grundtvig centralt i både danmarkshistorien og det nittende århundredes europæiske idéhistorie, argumenterer Building the Nation for Grundtvigs helt centrale indflydelse i skabelsen af det moderne Danmark samt for hans værkers fortsatte indflydelse.

Ove K. Pedersen er professor på Department of Business ved Politics at CBS.

 

CBS Bibliotek har Building the Nation. Reservér den her

... eller du kan købe den hos Academic Books

 

Sidst opdateret: CBS Library // 25/04/2018