Zedan

Mød Zedan, en studerende fra HA(it.) - erhvervsøkonomi og informationsteknologi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Siden jeg var barn, har jeg altid hørt, at jeg er et ”IT -talent”. Men for at være ærlig, vidste jeg bare altid, hvordan man genstarter IT-udstyr. Interessen for IT var dog reel, så det var ikke bare noget, der blev projiceret over på mig.

Valget af HA(it.) kom efter en samtale med en rigtig god ven. Jeg spurgte ham: ”Hvad ville du have valgt at læse, hvis det ikke kunne være medicin?” Hans svar var kort - business administration. Vi diskuterede frem og tilbage om hvorfor, og jeg blev næsten overbevist. Der manglede bare noget IT. Jeg fandt herefter HA(it.) og en længere overvejelsesproces begyndte.

Jeg blev forelsket i HA(it.) ved første øjekast. Det var det perfekte valg for mig, da jeg ønskede at arbejde med IT og samtidig have forståelse for de forretningsmæssige aspekter, der ligger bag.


Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg sætter stor pris på Bitlab, sammenholdet og den faglige kombination. 

Bitlab er et biblotek, som er eksklusivt for IT-uddannelserne på CBS. Her har studenterorganisationen DØK for HA(it.) hjemme, og der er ofte arrangementer, som er relevante for os.

I forhold til sammenholdet har jeg oplevet, at folk er meget hjælpsomme. Det gælder uanset, om det drejer sig om et stykke kode, jeg ikke fik fra den sidste øvelsestime, eller om jeg ikke helt forstår, hvordan to ligninger hænger sammen. Der er altid nogen, der er villige til at hjælpe.

Jeg mener også, at der er en stærk faglig sammenhæng mellem de tre fagområder erhvervsøkonomi, organisation og IT. Det er ikke kun en IT-uddannelse, og det var jeg meget opmærksom på.

Udover det akademiske aspekt har jeg også fundet stor værdi i det sociale miljø på CBS. Jeg har haft mulighed for at møde og arbejde sammen med studerende fra forskellige baggrunde, hvilket har beriget min læringsoplevelse. Endelig har jeg fundet stor tilfredsstillelse i at se det, jeg har lært i klassen, være direkte brugbart ud i organisationer. Det har styrket min tro på, at jeg har valgt den rigtige uddannelse.


Hvad synes jeg er svært?
Det var en udfordring at få en god introduktion til mine medstuderende, da jeg ikke deltog i intro-ugen. Det blev endnu sværere, da jeg ikke havde noget netværk eller bolig på Sjælland.
Til trods for de udfordringer var det ikke så slemt, som jeg havde frygtet. Det gik af sig selv, for folk er meget imødekommende på HA(it.).
At flytte til en ny by og starte på en ny uddannelse kan være overvældende, og det var det bestemt for mig i starten. Men jeg lærte hurtigt, at det er okay at bede om hjælp, og at det er vigtigt at være åben over for nye oplevelser.

Jeg begyndte at deltage i forskellige sociale arrangementer og aktiviteter på campus, hvilket hjalp mig med at møde nye mennesker og opbygge et netværk. Jeg fandt også ud af, at der er mange ressourcer til rådighed for studerende, som hjælper med alt fra studieteknikker til boligsøgning.

Selvom det var svært i starten, har jeg lært så meget af den oplevelse. Ikke kun om mit studie og mit fag, men også om mig selv. Jeg har lært at tilpasse mig, at være tålmodig, og at det er okay at tage tingene i mit eget tempo.



Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Det er vigtigt at gå ind til noget nyt uden fordomme. De gavner ikke, men kan tværtimod ødelægge oplevelsen. Jeg havde mange fordomme om studiet, som gang på gang blev afkræftet. For eksempel spekulerede jeg på, om man kunne gå på handelshøjskolen, hvis man har taget en STX. Det viste sig dog ikke at være noget problem overhovedet. Der blev taget rigtig godt hånd om os for at få os ind i rytmen med den matematik, vi skulle bruge. Det ville jeg gerne have vidst på forhånd.

Noget andet, jeg tænkte på, var, om man skulle kunne kode inden studiet - om jeg var bagud, fordi jeg ikke kendte til et programmeringssprog. Men her er der faktisk noget vigtigt, som jeg blev opmærksom på, jo mere vi havde programmering: Man skal tilegne sig en datalogisk orienteret tankegang og ikke bare lære et programmeringssprog. Det fandt jeg ud af ret sent.
Jeg ville også gerne have vidst, at det er okay at føle sig overvældet i starten. Det er en stor overgang at starte på universitetet, og det er normalt at føle sig usikker. Med tiden bliver det lettere, og man finder sin egen rytme.


Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Med den kombination af viden, vi tilegner os på HA(it.), har vi rigtig mange muligheder, og der er meget, der interesserer mig i erhvervslivet. Jeg har derfor ikke fastlagt en specifik karrierevej endnu. Blandt de områder, jeg interesserer mig for, er IT-sikkerhed, IT-arkitektur, business intelligence og IT-strategi. Men tiden vil vise, hvilken vej jeg ender med at gå. Uanset hvilken vej jeg vælger, ser jeg frem til at anvende den viden og de færdigheder, jeg har erhvervet gennem min uddannelse, til at gøre en positiv forskel i erhvervslivet.


Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Jeg ville have rådet mig selv til at orientere mig om læringskurven i programmering. Den er nemlig hverken lineær eller eksponentiel. Man skal ikke tro, at det er endnu et fag - det er meget mere end det. Programmering er en ny tankegang, som giver helt nye værktøjer. Man skal have tålmodighed og bruge sine evner i problemløsning. Derudover ville jeg også have rådet mig selv til at finde ud af, hvad den bedste læringsteknik for mig er. Det ville have sparet mig for lidt stress, hvis jeg på forhånd vidste, hvordan jeg bedst læser op på noget.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 03/10/2024