Begivenhedsledelse og handlekraft
Professor Ole Fogh Kirkeby har skrevet endnu en bog: 'Begivenhedsledelse og handlekraft'. Bogen udkommer på Børsens Forlag den 8. marts og kan herefter købes i større boghandlere (København: Atheneum, GAD Strøget, GAD Nørreport, SL books).
I forbindelse med bogudgivelsen afholder Center for Kunst og Lederskab i samarbejde med Børsens Forlag et arrangement den 15. marts, hvor Ole Fogh Kirkeby vil præsentere bogen.
Desuden medvirker adm. direktør Lars Liebst, Tivoli A/S. Lars Liebst vil indgå i en dialog med Ole Fogh Kirkeby om bogens tematikker og hovedpointer.
BEGIVENHEDSLEDELSE OG HANDLEKRAFvil i dagens anledning kunne købes til en særpris. Normalpris kr 460,00, dagens særpris kr 399,00.
Program
-
Velkommen
- Begivenhedsledelse og handlekraft
Præsentation af bogen ved Ole Fogh Kirkeby
- Scenen er sat
Debat mellem sal og scene
-
Pause
- Den handlekraftige leder
Dialog mellem adm. direktør Lars Liebst og Ole Fogh Kirkeby
-
Afsluttende debat
- Reception
- Center for Kunst og Lederskab og Børsens Forlag er efter arrangementet værter ved en reception.
Arrangørerne forbeholder sig ret til ændringer i programmet.
Tilmeld dig arrangementet Begivenhedsledelse og handlekraft
NB! Der er pånuværende tidspunkt ingen ledige pladser til arrangementet. Hvis du tilmelder dig arrangementet, bliver du skrevet på en venteliste og vil så få besked, hvis vi modtager afbud.
Introduktion til bogen
Ole Fogh Kirkeby tager læseren med på en rejse ind i begreberne begivenhed og handlekraft. Med den klassiske filosofi som forståelsesramme skaber han et refleksionsrum for den leder, der vil arbejde seriøst med sin ledelsespraksis. Livet består af begivenheder, store som små, lange som korte. Og begivenheden bliver hele tiden til. Vi kan ikke få den til at stå stille. Vi må løbe op på siden af den og holde den fart, som begivenheden sætter. Vi må gå ind på dens betingelser, vi må udvikle en ekstra sans, sansen for begivenheden, begivenhedssansen. At gå ind i begivenheden kræver handlekraft. I en ledelsessammenhæng er handlekraften alt afgørende, for det er gennem den, at vi får de ting til at ske, som vi har sat os som mål. Det er lederens opgave at skabe en atmosfære af handlekraft og selv at inkorporere den. Handlekraften er det, der sætter alt i gang, og det, hvis væsen er, at gøre det færdigt. Fordi ledelse handler om at bibringe andre sin anskuelse af tingene, går resultatrig ledelse ud på at kunne argumentere sagligt og at kunne overføre lidenskab og begejstring. |
Fra bogen:”Det er lederens opgave at udløse handlekraften. Det er hans opgave at sørge for, at organisationen er rede til at udnytte, forme og forløse begivenheden, når den indfinder sig. Og det er hans opgave at gøre organisationen rede til at skabe begivenheden, således at den forandrer verden. Han må udvikle den kontekst, der er rede til netop den begivenhed, hvorpå han formår at sætte sit mærke. Lederen må ordinere de doser af fælles vilje, der udløser handlekraften, og han må være den, der signerer begivenheden.” |
Ole Fogh Kirkeby er professor i ledelsesfilosofi ved Handelshøjskolen i København, hvor han også er leder af Center for Kunst og Lederskab. Han er forfatter til en lang række bøger, heriblandt bestselleren Det nye lederskab, Filosofiske Fortællinger, Eventum Tantum - begivenhedens etos og Fusionsledelse i det offentlige, og han har et meget omfattende virke som foredragsholder og konsulent.
Ole Fogh Kirkeby er også medstifter af en tænketank, der har til formål at fremme god offentlig topledelse.
Læs mere om Ole Fogh Kirkeby.
Lars Liebst har siden 1996 været adm. direktør i Tivoli. Han er oprindeligte Uddannet som lysdesigner og stagemanager i New York. Han var medstifter af Grønnegårds Teatret og leder af det fra 1982 til 1996. Yderligere har han besiddet posten som først afdelingsleder (1983-90) og senere konstitueret rektor ved Statens Teaterskole 1990-91. Han har været producent på Copenhagen International Ballet fra 1990. I 1999 blev han tildelt Unibank-Fondens Initiativ-pris.
Lars Liebst besidder adskillige udvalgs- og bestyrelsesposter, han er bl.a. medlem af hovedbestyrelsen for Dansk Industri, han har siden 2003 været formand for Kunstrådet, han er formand for udvalget om god ledelse af større kulturprojekter i fondsregi, Cultural Governance samt formand for bestyrelsen for Industriens Almene Arbejdsgiverforening.