Department of Business Humanities and Law

Forskningens Døgn - Kampen om blikket

Arrangement med Professor Ole Thyssen

Friday, April 20, 2012 - 15:00 to 16:30

Filosoffer iagttager og beskriver verden forskelligt. Nogle af dem bliver mestertænkere, fordi deres beskrivelse af verden ikke blot er teori, men forbinder sig med praksis og er med til at bestemme, hvad man kan forvente sig og hvad der er normalt eller usædvanligt. En livsform ser sig bekræftet og legitimeret og bruger til sidst det filosofiske blik i blinde – som om det åbnede for verden som den virkelig er.

Derfor er der kamp om blikket. Hvert blik åbner for en verden, som også er en politisk verden. Platon forherligede den arbejdsfrie elite og foragtede de mennesker, som arbejdede med kroppen og for penge. John Locke satte derimod arbejdet og ejendommen i centrum. Det var en ny livsform, som fandt nye ord. I 1900-tallet kan man følge, hvordan det demokratiske blik vinder overhånd, og hvordan velfærdens blik – mennesker som ofre for sociale omstændigheder – ikke blot er et tilfældigt blik blandt andre, men har en omfattende praksis knyttet til sig, så teori og praksis støtter hinanden i et kredsløb.

Kom og hør professor Ole Thyssen. Han vil sætte scenen med afsæt i sin seneste og højt berømmede bog Det filosofiske blik. Europæiske mestertænkere. 2012. Efterfølgende vil der blive en debat mellem ham, sociologen Henrik Dahl og deltagerne.

Indleder:  Professor Ole Thyssen, Copenhagen Business School

Alle er velkomne.

The page was last edited by: Communications // 04/24/2013