Department of Business Humanities and Law

Ph.d. forsvar Thomas Stengade Sønderskov

Den nye mulighed- Social innovation i en forretningsmæssig kontekst

Tuesday, September 13, 2011 - 13:00 to 15:00

"Den nye mulighed- Social innovation i en forretningsmæssig kontekst"

 

 

Med henblik på opnåelse af ph.d.-graden har Thomas Stengade Sønderskov fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi indleveret sin ph.d.-afhandling.

Afhandlingen rapporterer fra et 3-årigt aktionsforskningsprojekt med et forandringsintenderende sigte inden for forskningsfeltet social innovation. Afhandlingen placerer sig i forlængelse af ovenstående interesse, og udfolder social innovation i relation til ledelse i en forretningsmæssig kontekst – et forskningsområde, der internationalt også kaldes Corporate Social Innovation (CSI), (Kanter 1999, Jupp 2002). Afhandlingen er skabt under VTU erhvervs-ph.d.-regi.

På baggrund af forskningsspørgsmålet vil afhandlingen først og fremmest rejse en debat om muligheden for CSI i store organisationer. Denne debat bliver bl.a. initieret på baggrund af afhandlingens to centrale begreber: Business Common Sense og Decorum.

Business Common Sense beskriver den forandringsmodstand, der opstår idet værtsvirksomheden og jeg sætter et CSI-forløb i gang. Begrebet Decorum, skal forstås inden for dydsetikkens univers, men begrebet er samtidig en filosofisk udbygning i relation til dydsetikken. Decorum beskriver en mental tilstand, som det er muligt at konceptualisere æstetisk-etisk på baggrund af en indsigt i det fælles.

 

Både Business Common Sense og Decorum har selvstændig relevans i relation til ledelse af CSI og begge begreber er skabt i forlængelse af New Markets og forskningsprojektets selvoplevede praksis.

 

Ovenstående begreber skal ses i relation til afhandlingens ledelsesmetode, Evokativ Konceptualisering (EVK), der er det egentlige produkt af erfaringsdannelsen i afhandlingen. EVK udlægger på baggrund af aktionsforskningen i afhandlingen en funktion og rolle for ledelse under CSI.

Vejleder:

 

Professor Daniel Hjorth, CBS

 

Bedømmelsesudvalg:

 

Professor Pierre Guillet de Monthoux (formand), Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School

Seniorforsker Niels Arvid Sletterød, Trøndelag Forskning og Utvikling

Lektor Steen Nepper Larsen, Danmarks Pædagogisk Universitet -Aarhus Universitet

 

Alle er velkomne til at overvære forsvaret.

Umiddelbart efter forsvaret vil der være en reception.

Afhandlingen er tilgængelig her 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/24/2013