Copenhagen Culture Summit 12

Scenekunstens Udviklingscenter og Institut for Ledelse, Filosofi og Politik, CBS inviterer til konference om kunst- og kulturledelse den 10. december på CBS.

Monday, December 10, 2012 - 08:30 to 17:30

Scenekunstens Udviklingscenter og Institut for Ledelse, Filosofi og Politik, CBS inviterer til konference om kunst- og kulturledelse: ”CPH Culture Summit 12” den 10. december på CBS.

Konferencens formål og indhold

 

Målet med konferencen er at give den enkelte deltager input til at forny og styrke egen ledelsespraksis gennem inddragelse af andres erfaringer, viden og ideer.

 

Panel og oplægsholdere:

 

  • Michelangelo Pistoletto (Artist, founder of Cittadellarte)

  • Paola Dubini (PhD, Associate Professor Bocconi, Director - ASK Research Center, Director - CLEACC (Corso di Laurea in Economia per le Arti, la Cultura e la comunicazione)

  • Ruth Bereson (PhD, Dean, LASALLE College of the Arts, Faculty for the Creative Industries, Singapore)

  • John Holden (Visiting professor at City University)

 

Baggrund

 

I finanskrisens slipstrøm står ledelse højt på dagsordenen blandt ledere i de kreative sektorer. Kampen om midler, opmærksomhed, kreativitet og talent er yderligere skærpet, og demokratiseringsprocesser og sociale medier ændrer grundvilkårene for kunst og kultur. Der er brug for at tænke i nye baner for at overleve og udvikle sig. Det er samtidigt blevet tydeligt, at krisen måske ikke alene er en krise i den finansielle sektor, men en systemkrise, der involverer miljø, produktion, forbrug, global omfordeling og politisk lederskab. Kunsten og kulturen har altid delt livsvilkår med resten af samfundet, både i opgangs- og nedgangstider. Derfor har kunsten og kulturen også gode forudsætninger og muligheder for at pege på veje ud af krisen.

 

Svaret på ”hvordan” kender vi endnu kun konturerne af – og der er brug for refleksioner, eksperimenter og med et udtryk fra softwareindustrien, beta- versioner, der kan holde spørgsmålene åbne, mens vi undersøger, overvejer og handler. Men nybrud i kunsten og kulturen er altid sket gennem modbevæ- gelser – det reflekterede, søgende og ofte provo- kerende opgør med både samfundsstrømninger og kunstens egne etablerede præmisser. For at understøtte den proces er der brug for ledelse på alle niveauer. Globalt i forhold til aftaler om IPR, der peger fremad. Nationalt i forhold til at udvikle rammevilkår for kunsten og kulturen, så de afspejler et postmoderne, mangfoldigt samfund mere end Oplysningstidens dannelsesidealer. Lokalt i forhold til at udvikle formater, institutioner og processer, der aktiverer og involverer mere end reproducerer industrisamfundets klassiske formater og organisationer. Individuelt i forhold til at styrke den enkelte kunstners, leders, kulturarbejders, borgers og brugers muligheder for at indgå i innova- tive, livgivende og øjenåbnende samspil. På den måde bliver kunsten og kulturen en del af svaret, ikke en del af krisen.

Konferencen tager afsæt i denne virkelighed. Med oplæg fra et internationalt panel af førende teoretikere og praktikere får deltagerne mulighed for at reflektere over egen praksis, og bringe egne erfaringer i spil. Målet med konferencen er at give den enkelte deltager input til at forny og styrke egen ledelsespraksis gennem inddragelse af andres erfaringer, viden og ideer.

Konferencen er tilrettelagt og arrangeret i samarbejde mellem Scenekunstens Udviklingscenter, en selvejende institution støttet af Kulturministeriet og Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School.

PROGRAM (med forbehold for ændringer)

08:30 – 09:00        

 

Check-in og kaffe

 

09:00 – 09:15

 

Velkomst ved Institutleder Pierre Guillet de Monthoux, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS og rektor Martin Elung, Scenekunstens Udviklingscenter

09:15 – 09:30        

Åbning ved Kulturborgmester Pia Allerslev

 

9.30-10.15

 

Michelangelo Pistoletto

 

10:30 – 11:15

 

Keynote: Ruth Bereson

 

11:15 – 12:15        

 

Workshop I i grupper

 

12:15 – 13:15        

 

Frokost

 

13:15 – 14:00        

 

Keynote: John Holden (engelsk)

 

14:00 – 14:45

 

Paula Dubini

 

15:00 – 16:00        

 

Workshop II i grupper (med kaffe)

 

15:00 – 16:00        

 

Paneldebat (engelsk) med Michelangelo Pistoletto, Daniel Birnbaum, Paola Dubini, Ruth Bereson, John Holden

 

16:00 – 17:00        

 

Takeaways & afrunding

 

17:00 – 17:30        

 

Reception & Networking

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/24/2013