Gå-hjem møde
Gåhjemmøde: Bogpræsentation af antologien Velfærdsledelse
Bogen Velfærdsledelse handler om betingelserne for ledelse. Både de betingelser, der er givet strukturelt og politisk, og de betingelser, som ledelsen selv er med til at sætte og dermed give en politisk form. Forståelse for de betingelser, mekanismer og forhold, som offentlig ledelse foregår under i disse år, er et uundværligt udgangspunkt for den leder, som vil udvikle egen lederpraksis. Via analysen og refleksionen over de givne betingelser kan lederen forstå sig selv ud fra et andet perspektiv end den hverdagslige praksis.
Antologien er opdelt i tre overordnede diagnoser, der behandler forældreledelse, dialogen som ledelsesteknologi, ledelse i folkekirken, ledelse i intimsfæren, ledelse af styringspresset, ledelse af partnerskaber og mellemlederrollen. Men bogen går videre end 'blot' at diagnosticere og levere kritiske indspark; dele af bogen vover nemlig pelsen ved at komme med nogle bud på, hvordan der i nutidens velfærdssamfund kan og bør ledes.
Program:
15.30-15.45 Hvad er velfærdsledelse? v/ Niels Åkerstrøm Andersen
15.45-16.00 Diagnose 1: Uddifferentiering og styringskompleksitet v/ Camilla Sløk
16.00-16.15 Diagnose 2: Ledelse af selv-ledelse v/ Niels Thyge Thygesen
16.15-16.30 Diagnose 3: Ombrydning af grænser v/ Anders la Cour
16.30-17.00 Boganmeldelser v/ Mette Frederiksen (S), Ida Auken (SF) og Rune Lykkeberg (Information)
17.00-17.20 Diskussion med publikum
17.20-18.20 Reception
Bidragyderne er fra KLEO (Professionshøjskolen København), Rambøll Management, DPU, ACE Denmark og Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School.
Redaktion adjunkt Camilla Sløk og lektor Kaspar Villadsen, begge ansat ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS.