Peter Møllgaard deltager i første Nordisk Globaliseringsforum

sammen med de fem nordiske statsministre

04/24/2008

De nordiske statsministre besluttede på et møde i Finland i juni 2007 at intensivere satsningen på et stærkt nordisk kundskabs- og innovationsområde. Den 8.-9. april 2008 mødtes de nordiske statsministre igen i Riksgränsen i det nordligste Sverige. Professor Peter Møllgaard, ECON, var inviteret med som en af deltagerne i dette første nordiske globaliseringsforum.

Formålet med mødet i Riksgränsen med overskriften ''Et konkurrencedygtigt Norden i en globaliseret verden'', var at inspirere og stimulere til en diskussion om globaliseringens muligheder og udfordringer med deltagere fra Nordisk Råd, de selvstyrende områder, erhvervslivet, industrien, uddannelses- og forskningssektoren, borgerorganisationer og statsforvaltninger.

På mødet blev bl.a. følgende spørgsmål drøftet: Hvad kræves der, for at vi i Norden skal kunne opretholde vores konkurrenceevne? Hvordan håndterer vi klimaændringerne? Hvordan kan Norden blive mere slagkraftig i EU og i andet internationalt samarbejde? Hvordan kan vi synliggøre os og skabe flere muligheder til at forbedre vores tiltrækningskraft internationalt set?

Læs mere ...

The page was last edited by: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 04/24/2008