DTU, KU og CBS laver fælles entreprenør-fyrtårn
Et funky grønt fyrtårn på Tagensvej på Nørrebro skal fra 2011 huse et nyt og stærkt samarbejde mellem de tre førende universiteter i hovedstaden.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Københavns Universitet (KU) og Copenhagen Business School (CBS) er gået sammen i et unikt samarbejde om at styrke innovationskraft og iværksætteri. Fyrtårnet, som får navnet Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Lab (CIEL), skal ligge på KU’s Nørre Campus og være et kraftcenter for entreprenøraktiviteter i det østlige Danmark.
CIEL er præmieret med en pris på 5 mio. kr. fra Erhvervs- og Byggestyrelsen i konkurrencen ’Det Entreprenørielle Universitet’. Prisen blev overrakt fredag den 19. november som led i årets Global Entrepreneurship Week, hvor førsteprisen på 10 mio. kr. gik til Aarhus Universitet. Inklusiv forventede bidrag fra Vækstforum Hovedstaden og de tre universiteter kan den samlede bevilling til CIEL eventuelt komme helt op på 36 mio. kr.
- Ved at drage nytte af forskelligheden i universiteternes kompetencer satser vi på at skabe de bedste rammer for kreativitet, entreprenørskab og innovation gennem nye former for sammenhæng mellem forskning, undervisning og samarbejde med erhvervslivet. Dette vil skabe nye rammer for vækst til gavn for erhvervsliv og i Hovedstadsområdet og resten af landet, siger Mette Mønsted, prodekan for entrepreneurship.
Også rektor Johan Roos ser et stort potentiale i entreprenør-akademiet:
- CIEL bliver en stærk platform for nye initiativer inden for entrepreneurship, der kombinerer forskning, uddannelse og netværksaktiviteter, og som yderligere kan styrke vores relationer til erhvervslivet. Men det kan også være springbræt til et tættere samarbejde mellem de tre universiteter på andre områder, siger han.
- De tre universiteter har til sammen halvdelen af alle studerende i Danmark, og vi råder over nogle af de stærkeste og mest innovative forskningsområder i verden, f.eks. inden for sundhedsvidenskab, biotek, entreprenørskab, marketing, innovation samt de tekniske løsninger, der skal til. Det potentiale får vi nu mulighed for at udnytte langt bedre.